UA
 

Всеукраїнська Жіноча Асамблея "Представленість жінок у вищих ешелонах влади"

18 марта 2011, 11:10
0
11
Всеукраїнська Жіноча Асамблея  Представленість жінок у вищих ешелонах влади

21 травня 2011 в Києві відбудеться Всеукраїнська Жіноча Асамблея, присвячена питанням представленості жінок у вищих ешелонах влади.

21 травня 2011 в Києві відбудеться Всеукраїнська Жіноча Асамблея, присвячена питанням представленості жінок у вищих ешелонах влади.
Актуальність: Головними аргументами необхідності сприянню представленості жінок у вищих ешелонах влади є:
  • Жінки складають більшу половину населення України й повинні мати відповідний вплив на прийняття політичних рішень. Це питання демократії. Досвід інших держав та попередніх поколінь доводить, що політика в інтересах жінок можлива лише за умов, коли жінки самі беруть участь у формуванні та здійсненні такої політики.
  • Якщо жінка буде брати участь у виробленні політичних рішень – суспільство ефективно використає надзвичайні інтелектуальні ресурси й досвід жінок.
  • Інтереси чоловіків і жінок, у силу їх фізичних розбіжностей, не можуть співпадати, тому одні не можуть представляти інших. Представленість жінок в українському істеблішменті позитивно вплине на психологічний, економічний і політичний стан всього українського суспільства.
  • На сьогоднішній день все більше країн-членів ЄС ввели гендерні квоти представництва жінок у владі та раді директорів компаній. Як країна, що орієнтована на євроінтеграцію, Україна має врахувати тренди, що формуються в ЄС і згідно з визначеною Стратегією iнтеграцiї України до Європейського Союзу адаптувати своє законодавство щодо гендерних питань.
  • Мета проведення Асамблеї: Залучення уваги громадськості до проблеми недостатньої представленості жінок у вищих ешелонах влади, і під егідою Жіночого комітету ПІТ.Ua об’єднати зацікавлених осіб в робочий орган для формування і просування громадських ініціатив, включаючи законодавчих, по посиленню представленості жінок в органах ухвалення рішень бізнесу, політики, суспільства.
    До участі у конференції запрошуються особи з активною громадянською позицією, зацікавлені в рівній представленості жінок у вищих ешелонах влади: представники жіночих та молодіжних громадських організацій, представники політики та бізнесу, жіночі і молодіжні лідери, представники ЗМІ.
    У програмі Асамблеї:
  • Доповіді організаторів Асамблеї з аналізом поточної ситуації представленості жінок в українському істеблішменті.
  • Виступи представників бізнесу, політики і суспільства, що мають практичний досвід в просуванні у вищі ешелони влади, з подальшою дискусією з учасниками Асамблеї.
  • Обговорення перспектив розвитку ситуації і необхідних дій для поліпшення тенденції.
  • Заявки на участь приймаються на електронну адресу [email protected]. Термін подачі заявок: для доповідачів та слухачів - до 10 квітня. У разі якщо Ви бажаєте виступити з доповіддю, просимо надіслати тези виступу за електронною адресою [email protected].
    Організатор Асамблеї: Жіночий комітет ПІТ.Ua
    ПІТ.Ua - Українська спілка професіоналів інформаційних, комунікаційних та бізнес технологій
    http://female.pit.org.ua/
    e-mail: [email protected]
    Телефон: +38 095 626 00 26
    02068, м. Київ, вул. Урлівьска, 9 к.91.

    Пресс-релизы размещаются на платной основе в раздел Пресс-релизы

    Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
    Читать комментарии
    Загрузка...