UA
 

"Найкращий аналітичний матеріал з висвітлення ролі бізнесу у забезпеченні сталого розвитку" До завершення конкурсу залишився ОДИН місяць

1 апреля 2011, 15:47
0
92
 Найкращий аналітичний матеріал з висвітлення  ролі бізнесу у забезпеченні  сталого розвитку  До завершення конкурсу залишився ОДИН місяць

Уже втретє цього року мережа Глобального договору та Представництво ООН в Україні традиційно в середині лютого оголосили про початок Національного конкурсу для журналістів на кращий аналітичний матеріал з висвітлення ролі бізнесу у забезпеченні сталого розвитку.

Уже втретє цього року  мережа Глобального договору та Представництво ООН в Україні традиційно в середині лютого оголосили про початок Національного конкурсу для журналістів на кращий аналітичний матеріал з висвітлення ролі бізнесу у забезпеченні сталого розвитку. Організатори хотіли б нагадати журналістам про те, що квітень є останнім місяцем подачі робіт і запрошують до активної участі дописувачів як друкованих видань, так і інтернет медіа ресурсів.

 Чому сталий розвиток і бізнес: До не дуже давнього часу роль бізнесу вбачалась у власне "бізнесі", тобто комерційній діяльності, яка за визначенням стоїть осторонь соціальних та екологічних проблем, або загалом сталого розвитку. З іншого боку, забезпечення сприятливого соціального та економічного середовища вважалось обов’язком держави. XXI століття, внісши свої корективи у суспільний ландшафт водночас зруйнувало такий розподіл ролей, адже добробут як клієнтів, так і співробітників компаній, обмеженість природних ресурсів та наслідки зміни клімату є ключовими, більше того при ігноруванні, можуть представляти пряму загрозу для успішного функціонування бізнесу. Все більше і більше компаній усвідомлюють і намагаються інтегрувати в свою бізнес діяльність принцип єдності бізнесу та суспільства і подолати існуючу між ними дистанцію. Така діяльність дуже часто відображається у програмах корпоративної соціальної відповідальності, забезпечення сталого розвитку та ін.

Ініціатива Глобального договору та бізнес, що працює в Україні:Ініціатива Глобального договору ООН покликана об’єднати компанії, які розділяють 10 принципів відповідальної корпоративної поведінки у сфері прав людини, трудових відносин, екологічної відповідальності та протидії корупції. Українська мережа Глобального договору стала успішною платформою для навчання та обміном практиками для більше 170 компаній та організацій, які власним прикладом демонструють, що питання сталого розвитку не є чужими для компаній, які працюють в Україні (більше інформації про ініціативу є на сайті www.globalcompact.org.ua).

Мета конкурсу:Незважаючи на досить широку розповсюдженість тематики сталого розвитку і ролі бізнесу у міжнародному медіа просторі, дана тематика має великий потенціал розвитку в українському інформаційному полі, і роль українських журналістів має ключове значення.

За 2 роки проведення конкурсу українські ЗМІ поповнились хорошим депозитарієм матеріалів на тематику соціальної відповідальності бізнесу. Організатори сподіваються на такий же активний відгук журналістів і в цьому році.

Технічні деталі конкурсу:До участі у конкурсі запрошуються  штатні та позаштатні кореспонденти друкованих та Інтернет-ЗМІ, чиї матеріали на тему ролі бізнесу у забезпеченні сталого розвитку  опубліковано з 1 січня по 29 квітня 2011 року. Прийняття робіт триватиме до 29 квітня 2011 року включно. Роботи оцінюватиме Журі, до якого увійшли провідні експерти в галузі журналістики та КСВ, за наступними критеріями:

·         рівень дотримання журналістських стандартів, збалансованість матеріалу;

·         рівень розкриття теми сталого розвитку та ролі бізнесу;

·         адекватність та коректність викладення матеріалу;

·         перевага критичного подання матеріалу та мінімум описовості;

·         актуальність й ілюстративність матеріалу;

·         наявність конкретних "життєвих історій";

·         оригінальність способу розкриття теми;

·         відсутність ознак замовності матеріалу

Переможців конкурсу визначає Журі:

·         Андрій БЛІНОВ, головний редактор журналу "Експерт"

·         Олексій ПОГОРЄЛОВ, генеральний директор Асоціації видавців періодичної преси

·         Тарас ІЛЬКІВ, старший редактор Korrespondent.biz

·         Руслан ДЕЙНИЧЕНКО, в.о.директора Могилянської школи журналістики НаУКМА

·         Олександр ХАРЧЕНКО, головний редактор ІА "УНІАН"

·         Юлія ЩЕРБІНІНА, старший програмний менеджер ПРООН

·         Світлана ПАНЮШКІНА, головний редактор видання "Дело"

Для участі в конкурсі необхідно надіслати:

·         відскановану заповнену заявку, роздруковану на бланку відповідного ЗМІ з підписами керівника та автора

·         публікацію в друкованих чи електронних ЗМІ з 1 січня 2011 року по 29 квітня 2011 у наступних форматах:- друковані матеріали — у відсканованому вигляді в форматі .jpeg,- матеріали, розміщені на інформаційних Інтернет-ресурсах — у текстовому форматі .doc із гіперпосиланням

·         пересилати електронною поштою у вкладеному файлі.

Текст заявки можна завантажити з сайту Глобального договору: http://globalcompact.org.ua/ua/press/news/424 (http://globalcompact.org.ua/ua/press/news/424) . Електронні матеріали приймаються за адресою csr-medі[email protected].Оригінали та примірники публікацій можна надсилати поштою з 15лютого 2011року по 29квітня 2011року за адресою: Кловський узвіз 1, Київ 01021 з поміткою "Конкурс для журналістів".

Головний приз:

Журналіст-переможець конкурсу відвідає Міжнародний Форум мереж Глобального договору 18-19  травня 2011 року, який відбудеться у Копенгагені (Данія).*

Підведення підсумків та оголошення результатів відбудеться не пізніше 11 травня 2011 року на сайті мережі Глобального договору (www.globalcompact.org.ua (http://www.globalcompact.org.ua/)) та Предcтавництва ООН в Україні (www.un.org.ua (http://www.un.org.ua/)).

За детальнішою інформацією або глосарієм, який може бути корисним для написання статей прохання звертатись до Анни Данилюк, координатора мережі Глобального договору ([email protected] (http://globalcompact.org.ua/ua/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.Outlook/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.Outlook/0XEL0FPU/[email protected])).

* Попередньо анонсоване місце проведення Каїр було змінено організаторами з об’єктивних причин

Пресс-релизы размещаются на платной основе в раздел Пресс-релизы

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Читать комментарии
Загрузка...