UA
 

Втрачаєте волосся? Зберігайте спокій!

26 сентября 2008, 15:48
2
17611
Втрачаєте волосся? Зберігайте спокій!

Якщо ви чоловік і вважаєте, що маєте добрий вигляд, коли вранці вдягли шкарпетки однакового кольору, то далі можете не читати. А якщо ж все-таки вам не байдужа ваша зовнішність і ви прагнете, щоб погляд у дзеркало викликав задоволення, то наведена нижче інформація буде корисною. Особливо тим, кому 35–45 років і хто страждає від випадіння волосся.

Причина моральних страждань

Більшість чоловіків, що мають хоча б початкові залисини на лобі або невелику лисину на тім’ї, з цього приводу дуже засмучуються. Адже такий косметичний дефект робить їх менш привабливими для жінок. І хоча всім відомо, що лисина – показник того, що рівень тестостерону у чоловіка – на висоті, а отже, більше шансів, що він буде гарним коханцем, дівчата віддають перевагу красунчикам з густою шевелюрою. Недарма у більшості голлівудських кіноакторів, які вже далеко не юні, гарне пишне волосся.

Ті ж чоловіки, що вже мають дружин або подруг і не збираються щось змінювати в особистому житті, переживають від того, що втрата волосся робить їх старшими на вигляд. І це справді так: при першому побіжному погляді на чоловіка з лисиною його вік, як правило, переоцінюють. А усвідомлення того, що старість вже стоїть на порозі, не додає життєвого оптимізму, бо світ належить молодим. Звідси – кризи середнього віку, негаразди на роботі та сімейні проблеми.

За статистикою до надмірного випадіння волосся схильна приблизно третина чоловічого населення планети. Простий підрахунок свідчить, що, згідно зі світовою тенденцією, облисіння характерне близько для 7 млн українців, і більшість з них страждає від пов’язаних з цим проблем.

 

Чому утворюється лисина

Волосся випадає в усіх, приблизно по 50–100 волосин на день. Однак рахувати ті, що залишаються на гребінці, немає потреби. Якщо все в нормі, втрата непомітна ні для самої людини, ні для інших. А коли неозброєним оком видно, що на голові чоловіка утворюються "голі" ділянки, йому треба замислитися над тим, чому це відбувається.

Причин посиленого випадіння волосся багато: стреси, нераціональне харчування, брак певних вітамінів, мікро- та макроелементів, сезонні чинники (восени у багатьох людей збільшується випадіння волосся). Головна ж причина утворення лисини у більшості чоловіків – генетична. Набір генів, який визначає форму та розміри лисини, може передаватися і по батьківській, і по материнській лінії. Фахівці називають такий тип втрати волосся андрогенною алопецією. Механізм її розвитку вже добре вивчений.

Спочатку слід сказати, що кожен волосяний фолікул, або волосяна цибулина, перебуває в постійному циклічному розвитку. Більшість волосин (80–90 %) мають бути у фазі анагену (тобто росту впродовж 3–6 років), мізерна кількість (1–2%) – у фазі категену, що триває кілька тижнів і потрібен для переходу в телоген – фазу спокою, коли за 2–4 місяці 10–20% волосся випадає й замінюється новим.

При андрогенній алопеції процес росту та природного відновлення волосся порушується. Чоловічий гормон тестостерон під впливом ферменту редуктази перетворюється на дигідротестостерон. На певних ділянках голови (насамперед, над чолом та на маківці) волосяні фолікули мають до нього чутливість. Дигідротестостерон проникає у них і порушує біохімічні процеси, які забезпечують їх функції та природну циклічність у рості волосся. Внаслідок цього фолікули зменшуються у розмірі, і кожна наступна волосина має скорочену фазу анагену і швидко переходить у телоген, а отже – передчасно випадає. З часом нормальне волосся перетворюється на пушкове, та й воно не тримається на голові.

 

Як уповільнити процес

На жаль, уникнути андрогенної алопеції неможливо – якщо схильність до неї є, волосся на певних ділянках випадатиме більш-менш інтенсивно. Заможним людям косметологічні клініки пропонують заповнювати "прогалини", пересаджуючи на них з потилиці волосяні фолікули, нечутливі до дигідротестостерону. Ця методика ефективна: пересаджене волосся не випадає. Однак вона не зупиняє розвиток алопеції. Тому поруч з пересадженим волоссям поступово утворюватимуться залисини. І треба знову витрачати гроші на "процедуру голлівудських зірок".

А що робити не зіркам? Тим, хто не має зайвих 5–20 тис. доларів на трансплантацію волосся (вартість операції залежить від того, скільки фолікулів доведеться пересаджувати), а в ефективність косметичних засобів не дуже вірить? Передусім, звернутися до трихолога – фахівця зі здоров’я волосся. Він оцінить стан шевелюри, а саме кількісне співвідношення волосин у фазах анагену, категену й телогену, з’ясує, чому випадає волосся, і порекомендує комплекс заходів, щоб уповільнити випадіння волосся та віддалити у часі процес утворення лисини. Саме комплекс, бо використання тільки лікувальних шампунів, бальзамів-кондиціонерів, лосьйонів, навіть найкращих, абсолютно недостатньо. Адже їх дія поверхнева, а тому малоефективна. Щоб уповільнити облисіння, треба вести здоровий спосіб життя, не нервувати і застосовувати як засоби місцевої дії, так і препарати для прийому всередину.

 

Перфектил підвищує ефективність лікування

Головне у терапії андрогенної алопеції – всебічний позитивний вплив на волосяні фолікули, що зазнають небажаних перетворень. Їх треба забезпечити речовинами, які сприяють формуванню, росту й міцності волосся. Таких сполук організму людини, що страждає на андрогенну алопецію, не вистачає, тому їх містять, наприклад, лосьйони, які втирають у шкіру голови.

Щоправда, не з усіх подібних засобів корисні речовини в достатній кількості потрапляють до фолікулів. І це зрозуміло, бо природний шлях їх доставки за місцем призначення зовсім інший – це кровоток. Отже, треба приймати певні лікарські засоби, наприклад Перфектил британської фармацевтичної компанії "Вітабіотикс".

Пефектил – це збалансований вітамінно-мінеральний комплекс з 25 компонентів, створений спеціально для покращення стану шкіри, нігтів та волосся. Наприклад, Перфектил містить біотин, що стимулює формування клітин, які беруть участь у рості волосся; мідь, необхідну для утворення волосяних фолікулів; магній і цинк для росту волосся; кремній для зміцнення волосяних стержнів; вітаміни групи B для активації обміну речовин і кровопостачання шкіри голови (до речі, останнє – дуже важлива умова для збереження волосся; існують навіть препарати від облисіння, дія яких ґрунтується на посиленні місцевого кровообігу). Після певних метаболічних змін компоненти Перфектилу надходять у шкіру голови із кровотоком, рівномірно розподіляються в клітинах і позитивно впливають на стан і функції волосяних фолікулів.

При прийомі Перфектилу ефективність будь-якого способу лікування випадіння волосся буде вищою, і зміни на краще з’являться швидше. Перфектил доповнює й посилює дію косметичних засобів, роблячи їх застосування більш доцільним та економічно вигідним. А при оперативному лікуванні андрогенної алопеції (трансплантації) сприяє швидшому загоєнню шкіри та приживленню пересаджених фолікулів.

Молодим людям віком від 20 років, які мають спадкову схильність до андрогенної алопеції та помічають, що волосся починає рідшати, для гальмування цього процесу достатньо тільки приймати Перфектил курсом, що має тривати три місяці. Згідно з результатами клінічних досліджень, після такого лікування 80% пацієнтів відмічали загальне поліпшення стану шевелюри й шкіри голови, причому 50% звернули увагу на відсутність лупи, а 33% – на зменшення випадіння волосся. А перші ознаки позитивної дії Перфектилу починають з’являтися вже через 2–3 тижні прийому.

Отже, який би ви не вибрали спосіб боротьби з облисінням, доповніть його прийомом Перфектилу. І запам’ятайте: якщо цілеспрямовано йти до мети, її можна досягти. Сучасна медицина це гарантує!

 

 

 

 

Корреспондент.net не несет ответственности за информацию, содержащуюся в пресс-релизах, предоставленных компаниями

Пресс-релизы размещаются на платной основе в раздел Пресс-релизы

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Читать комментарии
Загрузка...