Як змінилась і чого досягла нова українська музика

15 лютого 2018, 16:51
Власник сторінки
0
3355
Як змінилась і чого досягла нова українська музика

Українська музика - може!!!

Кожного дня у світі з'являється все більше нових виконавців, музикантів, неймовірних віртуозів, креативних продюсерів та кліпмейкерів. Ці люди займають відповідний сегмент у музичному світі та знаходять свого унікального споживача.

Україна звісно ж не стала виключенням і по праву вже не одне десятиліття гордо стоїть на п'єдесталі самої співочої нації у світі.

Якщо розглянути розвиток української музики за останні роки, то побачим, як сучасний музичний ринок стрімко почав рости в гору і розвиватися.

Талановиті режисери знімають все більше якісних кліпів, з’являються нові студії, лейбли, пишеться неймовірна кількість музичного продукту, який згодом формується у першокласні лонгплеї.

Українські політики також прийняли участь у формуванні нової української музики, прийнявши закон про «мовні квоти» на радіо і телебаченні. Нововведення гостро критикувалось радіостанціями, в арсеналі яких була переважно закуплена дорога російська попса. Але насправді квоти дали зелене світло для реалізації своєї музики молодим артистам, які раніше були для радіо не форматом. Для того щоб потрапити в омріяні ефіри значна кількість музикантів почала писати пісні українською.

На фоні всього цього різноманіття ми спробуємо більш детально розглянути український музичний простір і те як змінилась і чого досягла нова українська музика.

Нові імена.

В ЗМІ постійно з'являються нові талановиті виконавці, телеефіри заповнені різноманітним музичним контентом, що із кожним роком стає все більш якісним. Прогрес ХХІ століття досяг вже того рівня, коли починаючому виконавцю навіть не потрібно записуватися в студії. В наш час у новачка має бути тільки комп’ютер, мікрофон і власний канал на YouTube.

Яскравим прикладом, як досягти популярності тільки завдяки своєму таланту стають молоді українські блогери, учасники різноманітних музичних проектів та конкурсів. Багато музикантів розкривають себе саме на музичних конкурсах, маючи, таким чином, єдиний шанс заявити про себе і свій талант. Варто також відмітити і наше телебачення, що купує права на популярні музичні проекти, даючи таким чином зелене світло артисту-новачку.

Перемоги, про які всі мовчать.

Але все ж захоплені прямими ефірами музичних шоу, мало хто із українців згадує про міжнародні перемоги наших вже "готових" музикантів. Ні наших громадян, ні ЗМІ подібні маленькі звершення не цікавлять. Так останньою улюбленицею публіки стала Джамала і її тріумф на співочому конкурсі "Євробанення-2016", про всіх інших, нажаль, швидко забувають.

А насправді, варто було би відмітити гурт SINOPTIK, що на початку 2016 року переміг у фіналі конкурсу The Global Battle Of Bands і отримав звання "Кращого нового гурту світу".

Також не можна не згадати талановитих українських артистів, що неодноразово потрапляють на шпальти британських і американських видань. Так у 2016 році видання Louder Than War назвало кращих виконавців року і опублікувало 11 українських альбомів серед яких були: THE MANEKEN, Onuka, UMMAGMA, "Один в каное", VIVIENNE MORT та інші.

Українських музикантів можна помітити серед переможців на міжнародному конкурсі Jagermeister Music Awards 2017, а талановиту та тендітну скрипальку із Івано-Франківська Анастасію Петришак на сценах кращих світових консерваторій світу.

Всі ці артисти стоять на перших місцях музичних конкурсів, рейтингів, про які у нашій країні говорять дуже мало.

Іноземні інвестори та зйомки в Україні.

Незважаючи на сумну ситуацію із висвітленням музичних новин у нашій державі, іноземці все ж цікавляться українським продуктом. Багато артистів із світовим ім'ям і славою запрошують українських музикантів виступати на розігріві їх концертів. Наприклад, дует Bloom Twins виступає на одній сцені із співачкою LP, а рокери O.Torvald розпалювали публіку перед київським концертом британської групи Foals.

Також неодноразово можна побачити, як вітчизняні режисери, кліпмейкери і музиканти співпрацюють із закордонними компаніями.

Самі ж іноземні музиканти все більше знімають в Україні кліпи. Так тільки за останніх декілька років в Києві пройшли зйомки кліпів для французьких, американських, британських артистів, серед яких: Pink Floyd, Hurts, MØ, Paolo Nutini, Years & Years, FOALS і репер OrelSan. Така цікава парадигма зумовлена дешевизною і доступністю. Наприклад, якщо в Європейських країнах зйомка кліпу коштуватиме 4–8 тисяч доларів, то в Києві удвічі дешевше.

Сподіваємось, що тенденція моди на зйомку відео в Україні не зменшиться, а навпаки ростиме із кожним роком. Такі творчі зв'язки чудовий спосіб залучити в країну більше талановитих та креативних людей, бажаючих працювати із нашими артистами та режисерами, і це також інвестиції. А наші артисти, в свою чергу, намагатимуться заполонити своєю творчістю серця і плейлисти іноземців, несучи таким чином українську музику, мову і культуру в світ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: рейтинг,музика,українська мова,Україна,мова,українське
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.