Підсумки Andriyivsky Fest українскької програми.Ukrainian Format 2018–2019

01 травня 2019, 22:57
Власник сторінки
0
59
Підсумки Andriyivsky Fest українскької програми.Ukrainian Format 2018–2019

Підведено підсумки відомого в Украйні AndriyivskyFest українский формат 2018 – 2019 . Фестиваль традиційно відбудеться у Києві з 17 по 23 червня

Мета фестивалю: Ознайомлення  глядацької аудиторії з кращими досягнення в галузі  камерного театрального мистецтва, розвитку цього жанру в Україні та за кордоном. Сприяння активній інтеграції українського театру в європейський культурний контекст.

За рішенням журі учасники фестивалю нагороджуються відзнаками:

«За сценічне втілення української поезії» – вистава «100 відтінків правди і любові» Донецького драматичного театру (м. Маріуполь), режисер Анатолій Левченко.

«За кращий акторський ансамбль» – вистава «Чотири дружини одного Івана» Кропивницького українського музично-драматичного театру ім. М. Кропивницького, режисер Євген Курман

«За кращий акторський дует» – актори Микола Бичук і Петро Великий у виставі «Секс, кохання та рок-н-рол» Незалежного театру «Theatrum Mundi» (м. Чернігів), режисер – Євгеній Сидоренко.

За кращу чоловічу роль» актор Дмитро Зіневич і «за кращу жіночу роль» актриса Марина Букша – у виставі «Зовсім інші» Житомирського українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги, режисер – Петро Авраменко.

«За краще сценографічне рішення» – художник Алія Меженіна, вистава «Відключені» Театру драми та музичної комедії ім. М. Щепкіна (м. Суми), режисер Антон Меженін.

«За краще режисерське рішення» – режисер Варвара Вороніна, вистава «Порцеляновий кролик» Дніпровського театру «Віримо».

«За кращу драматичну виставу» – вистава «Звірячі історії» Театру 19 (м. Харків), режисер Ігор Ладенко.

За рішенням журі ПЕРЕМОЖЦЕМ Andriyivsky Fest.Ukrainian Format 2018–2019, який братиме участь у міжнародній програмі фестивалю з 17 по 23 червня 2019 року є вистава «ЗВІРЯЧІ ІСТОРІЇ» Театру 19 (м. Харків).

Міжнародну програму прдеставлять такі країни, як Греція, Литва, Австрія, Молдова, Польша.

Хотілося б відмітити роботу і гостей цьогорічного фестивалю, закарпатського академічного українського музично-драматичного театру, виставу Еріка Ассу "Круті віражі". Режисер - заслужений артист України Михайло Фіщенко, в ролях - заслужений артист України Степан Барабаш та Дар’я Горшкова. Цю п’єсу на двох акторів невідомий французскьий драматург написав для Алена Делона та його доньки, після чого вона завоювала популярність у цілому світі.

«Круті віражі» вистава про найкраще почуття, яке має назву - Кохання. Воно буває різним, і страшним і ніжним, позбавляє розуму, породжує ілюзії, підносить до небес і кидає на землю. І якщо від кохання до ненависті лише один крок, то яка ж відстань в інший бік – від ненависті до кохання? Життя подарувала головному герою неймовірну зустріч із жінкою. Зустріч, яка б могла перевернути його життя. Чудова гра акторів, перевтілення, тонкий гумор, глядач відчуває різні ємоції захоплення,  одночасно  пристрасть, жах, сором. Кожна фраза, кожна дія тут щось значить. Постійна зміна образів. Глядачі і актори дуже близько один до одного. Відбувається шалений взаемообмін, як у дзеркалі глядачі впізна.ють себе. Трагікомедія французського автора написана з реалій життя.

Виставу «Круті віражі» ужгородці успішно показали в українській програмі міжнародного  театрального фестивалю «Андріївський фест» у Києві у минулому році. Виконавиця головної ролі Дар’я Горшкова отримала відзнаку фестивалю за кращу жіночу роль. 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.