У Києві пройшов ІІІ Міжнародний театральний фестиваль Andriyivsky Fest

04 липня 2019, 14:50
Власник сторінки
0
47
У Києві пройшов ІІІ Міжнародний театральний фестиваль Andriyivsky Fest

Київський академічний театр «Колесо» за підтримки Департаменту культури КМДА втретє презентував на фестивалі AndriyivskyFest кращі камерні вистави європейських театрів.

Цьогоріч фестиваль об’єднав 8 країн: Австрія, Греція, Литва, Молдова, Польща, Румунія, Україна і Чехія, які представили 8 вистав і один майстер-клас для акторів та режисерів (педагог і режисер Оксана Смілкова).

Вистави показувалися на Основній сцені та у Камінній залі Театру «Колесо», а також на Малій і Великій сцені Театру на Липках. На останній пройшла церемонія нагородження лауреатів фестивалю.

На ІІІ AndriyivskyFestі паралельно працювали два склади журі. Професійне, до складу якого входили театральний критик, заслужений діяч мистецтв України Сергій Васильєв (Україна), театральний критик, перекладач, драматург, завідувач літературно-драматургічної частини Білоруського державного академічного театру юного глядача Жанна Лашкевич (Білорусь), театрознавець, кандидат мистецтвознавства, заслужений журналіст України Світлана Максименко (Україна), театрознавець, директор Міжнародних театральних фестивалів камерних і моновистав Марія Танана (Литва), театральний режисер, художник, викладач Академії музики і виконавських мистецтв у Брно, доктор філософських наук, академік Міжнародної академії мистецтв Оксана Смілкова (Чехія). Та Глядацьке журі: керівник літературно-драматургічної частини театру «Сузір’я» та менеджер соціального проекту «Theatre. Love» Катерина Левченко, кореспондент газети Медіа-Кур’єр в Україні Олександр Бєлєнький, працівник Міністерства здоров’я України Катерина Устименко, кандидат філософський наук, керівник Центру «ЕТОС» Алла Сингаївська.

Більшість вистав фестивалю поставлені за творами сучасних авторів (Дон Нігро, Дімітре Дінев, Надія Симчич та ін.) і торкалися різних актуальних тем: взаємин між чоловіком та жінкою, у суспільстві та країні, родинних стосунків, причин нинішніх і колишніх воєн, пошуку щирого кохання і відданої дружби, сенсу буття і призначення.

За висновками професійного журі призи та дипломи лауреатів отримали:

«За найкращу виставу» - вистава «Звірячі історії» Харківського «Театру 19»;

«Спеціальний приз театру, який не втратив совість» - Київський академічний театр «Колесо» за виставу «Ми, Майдан»;

«За емоційно-достовірну аудіо-візуальну концепцію вистави» - творці вистави «Ми, Майдан» Київського академічного театру «Колесо»;

«За високу виконавську культуру» - Karl Menrad & Vienna clarinet connection за музично-поетичну виставу «Маленький Відень на Пруті»;

«За яскравий бестіарій жіночих образів» - актриса Харківського «Театру 19» Наталія Іванська за низку ролей у виставі «Звірячі історії»

«За інтенсивність проживання ролі» - виконавець вистави «Дивовижні речі» Мартинас Недзінскас театру KITAS KAMPAS (Вільнюс, Литва);

«За переконливу гру» – виконавець ролі Його у виставі «Шкіра і небо» Іонуцу Корніле Національного театру Vasile Alecsandri (м. Яси, Румунія);

«За пластичне вирішення вистави» - Варшавський театр Druga Strefa за виставу «Fin de...»

За визначенням глядацького журі диплом і приз «За найкращу виставу» отримала вистава «Звірячі історії» Харківського «Театру 19».

Диплом Генерального директора фестивалю отримав Державний російський молодіжний драматичний театр «З вулиці Роз» (м. Кишинів, Молдова).

 Оргкомітет і Генеральний директор фестивалю Ірина Кліщевська висловлює щиру подяку за підтримку фестивалю Департаменту культури, а також партнерам, членам журі і гостям фестивалю. 

 

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.