DNK RomaNa презентує нову пісню «Мить»

14 листопада 2022, 12:14
Власник сторінки
Журналіст
0
11

Нова пісня від DNK RomaNa «Мить» присвячена незламному сину України Валерію Марченко. В цьому році йому мало б виповнитися 75 років.

«Його життя назавжди лишиться прикладом для всіх тих, кого глибоко хвилюють права українського народу» Президент США Рональд Рейган.

 

«Мить минає? Ну нехай минає!

На те й хвилина, щоб минати.

Моя і – нічия. Зникає,

Неначе хмар гінкі фрегати.

І хоч усе на світі тлінне,

І в часу пам’ять непочата, –

довіку будуть в плечах плинних

купатись зорі і дівчата». (Перекладено Валерієм Марченком під час першого арешту. Вірш польського поета Леопольда Стаффа)

 

«Мить» - це перша пісня, в нашій творчості, поштовхом до написання якої була трагічна біографія українського дисидента, перекладача, літературознавця Валерія Марченка, який був закатований КДБ, але не зрадив ні рідну країну, ні рідну мову, за яку боровся, був засуджений та помер у тюремній лікарі 5 жовтня 1984 року у віці 37 років. Знайомлячись з роботами Марченко, я натрапив на один із його перекладів на українську мову. Це була поезія польського поета Леопольда Стаффа «Мить минає...» одразу виникла ідея пісні присвяченої пам'яті Валерія» - каже автор пісні Роман Янчук.

 

Пісня вже доступна на всіх стрімінгових платформах.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Марченко,вірші,дисиденти,прем'єра,українська музика,пісня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.