РЕПРЕСІЇ В ІДЕОЛОГІЇ ОПОЗИЦІЇ

03 вересня 2013, 20:50
Власник сторінки
Политолог
0
240

Останнім часом деякі опозиційні політичні сили активно займаються пропагандою агресії і насилля. Останнім доказом цьому стало побиття колишнього керівника чернівецької "Свободи".

Останнім часом періодично з'являються новини з різних областей про побиття активістами "Свободи" тих чи інших людей. Так було у Львові з автономними правими, в конотопі з жінкою, так сталося і в Чернівцях з колишнім головою місцевої ВОС Назаром Горуком. При цьому в соціальни мережах дискусії зі свободівцями все частіше закінчуються погрозами фізичної розправи х боку останніх. Можливо опозиційні політики ще не прийшовши до влади, вже почали втілюввати в життя "люстрацію"?

Сьогодні кілька опозиційних політичних сил, використовують в своїх програмних положеннях термін «люстрація». Ідеологи боротьби проти влади пропонують «очистити» систему державного управління і місцевого самоврядування від посадовців, що так чи інакше не підтримують політику опозиційних сил, чи зокрема конкретної політичної партії, що бореться за владу. В той же час, ті ж самі політичні сили, не зважаючи на радикалізм і нетерпимість до своїх опонентів виступають проти «репресій», маючи на увазі кримінальні справи проти своїх «соратників».

Складається враження, що насправді сьогодні ці ж опозиційні політичні сили не зацікавлені у звільненні наприклад Юлії Тимошенко. Як показали вибори 2012 року, на іміджі ув’язненої «мучениці» досить вдало зіграли як політичні сили, так і майбутні депутати, що обиралися за мажоритарними округами і використовували для агітації лозунг «Юлі волю». Цікаво, що нинішній опозиційний вождь Арсеній Яценюк свого часу різко критикував Тимошенко. Тепер – він активно спекулює на її ув’язненні. Навіщо? Бо навряд Фронт Змін мав реальні шанси потрапити до Верховної ради самостійно.

Представники іншої політичної сили ідуть на прямі порушення українського законодавства – бо мають необхідність підтримувати радикальний імідж. В той же час наражають своїх активістів на небезпеку кримінальної відповідальності. Опозиції необхідні мученики для нових інформаційних приводів, для нагнітання протестних настроїв.

Тож, про яку демократичність опозиції можна говорити, коли її глашатаї всі думки які не сходяться з їх політичними вподобаннями заперечують, в той же час обґрунтовують необхідність репресій називаючи їх таким цікавим словом «люстрація».


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Оппозиция,криминал,свобода,политики,политические репрессии
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.