Дамоклів меч над «Металістом» і «Карпатами»

16 травня 2013, 17:08
Власник сторінки
инженер-технолог
0
230

Після рішення арбітражного суду у Лозані підсумкова турнірна таблиця чемпіонату України може зазнати змін

Дві команди Премєр-ліги  України, що перебувають на протилежних кінцях турнірної таблиці, тішать себе набутим становищем. «Металіст» майже завоював срібні медалі, а з ними і право виступупати у наступному сезоні  в Лізі Чемпіонів Європи. «Карпатам» не загрожує виліт в нижчу лігу, бо вони на достатній відстані від двох невдах, що плетуться у хвості.

Але все може змінитись катастрофічним чином. Дамокловим мечем висить над цими командами майбутнє рішення спортивного арбітражного суду в Лозані, що розглядає справу про нібито договірний матч між ними  у далекому 2008 році.  Клубам загрожує зняття по 9 очок. Таким було рішення ФФУ, на яке вони і подали апеляцію. Рішення вже відкладалося у Лозані десять разів, останній строк його винесення  – кінець травня 2013 року.

Керівники підсудних клубів нещодавно виступили із заявами, що вердикт буде на їх користь, але, здається, це є лише їх побажанням.  Григорій Суркіс , якого вважають ініціатором суворого покарання клубів, хоч і покинув крісло голови ФФУ, залишається впливовою фігурою у футбольних колах Європи.  Тут може виникнути цікавий момент. Якщо «Металіст» посяде друге місце у чемпіонаті України, то зняття з нього очок піде на користь «Динамо», яке  переміститься на вільне друге місце.  Не треба доводити, що Суркіси зацікавлені у цьому.

Варта уваги ще одна обставина. Лозанна мала сказати своє слово ще на початку травня, але вирішила оголосити його після закінчення чемпіонату України. Чи не є це свідоцтвом, що рішення по «Металісту» і «Карпатам» буде негативним і його відклали, щоб не псувати кінець чемпіонату України?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.