Поштовою площею – не пройти, не проїхати!

16 квітня 2013, 19:19
Власник сторінки
0
237

Реконструкція Поштової близька до завершення, але не всі проблеми щодо пресування пішоходів та велосипедистів вирішено.

Основну частину робіт з реконструкції транспортної розв'язки на Поштовій площі, за словами  голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, планують завершити до святкування Дня Києва у травні. Вона включає будівництво транспортного вузла і площі з благоустроєм території.

За різними проектами, та за різними даними у ЗМІ, розв’язка поєднуватиме Володимирський узвіз, Набережне шосе та Набережно-Хрещатицьку без світлофорів, за допомогою доріг на кількох рівнях та естакад. Вулицю Сагайдачного планують зробити пішохідною, хоча деякі представлені схеми залишають Сагайдачного проїзною.

Над кількарівневою автомобільною розв’язкою буде облаштована пішохідна зона: там, де зараз МакДональдс та церква. Пішохідна зона матиме два сходові спуски на набережну, а також спуск до метро “Поштова площа”. Цей самий спуск є єдиним пішохідним переходом, який поєднуватиме пішохідну зону з іншими популярними напрямками: Поділ, Володимирська гірка, фунікулер.

Так само, цей пішохідний перехід (одночасно спуск в метро) є єдиним можливим проходом, не проїздом, для велосипедистів, найбільш популярні маршрути яких проходять через Поштову площу.

Таким чином, єдиний перехід до “великої землі”, а також лише сходова доступність до набережної роблять пішохідну Поштову площу недоступною для людей літнього віку та людей з обмеженими можливостями, а також створюють значні перешкоди для велосипедистів, які будуть змушені від 1 до 3 разів переносити велосипед у руках. Причому у більшості маршрутів – через зону метрополітену.

Асоціація велосипедистів Києва провела власне дослідження вело та пішохідних маршрутів на цій ділянці. Зясувалося, що безпечних та законних можливостей переїхати Поштову площу для велосипедистів не буде. Наприклад, якщо велосипедист рухатиметься через Поштову згідно з Правилами дорожнього руху, по дорозі, то у 8 з 9 популярних напрямків він опинятиметься на небезпечних ділянках: у другій або третій смузі, між кількома швидкісними потоками автомобілів. При русі по двох з 9 популярних маршрутів, велосипедист буде двічі опинятися у другій/третій смузі. А по чотирьох напрямках велосипедист взагалі не зможе законно проїхати.

Зважаючи на те, що Поштову площу неможливо обійти або об’їхати, а також через значні туристичні і велотранспортні потоки через площу, враховуючи, що під час швидкісного будівництва уже неможливо облаштувати зручності для велосипедистів у межах автомобільної розв’язки, необхідно забезпечити безперешкодний і зручний рух пішоходів, людей з обмеженими можливостями та велосипедистів через Поштову площу, а саме:

1) Забезпечити широкими похилими пандусами усі спуски та підйоми, наявні на Поштовій площі у пішохідній зоні. Ширина пандусів має бути від 4 м, кут схилу не більше 5 градусів.

2) Забезпечити заниження усіх бордюрів на території площі та прилеглих територій. Для зручності людей на візках заниження має бути „в нуль”.

3) На в’їздах до Поштової площі забезпечити заниження бордюрів для вїзду велосипедистів з дороги і розмістити таблички „Крім велосипеда” під дорожніми знаками „Пішохідна зона” – або іншим чином позначити дозвіл велосипедистам пересуватися через пішохідну зону Поштової.

 

Реконструкція розв'язки на Поштовій площі була розпочата в 2012 році з метою поліпшення транспортної схеми цього вузла та збільшення його пропускної спроможності. Після завершення реконструкції пропускна спроможність розв'язки збільшиться до 110 тис.авт./доба (до початку робіт було 85 тис.авт./доба). Буде забезпечено безперервний рух автотранспорту по вулиці Набережно-Хрещатицька і по Набережному шосе в обох напрямках.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов сподівається, що повна реконструкція Поштової площі буде завершена до Дня Незалежності України.

 

Додаткова інформація:

Український інформаційний центр велотранспорту

http://velotransport.info/?p=1726

 

Ініціатива "За доступний громадський простір"

http://poshtova.wordpress.com/about/


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Поштова площа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.