Яка зарплата Вас влаштує?

24 грудня 2012, 02:30
Власник сторінки
Економіст-міжнародник. Перекладач
0
357
Яка зарплата Вас влаштує?

Порівняємо системи вимірів (валют) в економіці та фізиці (температури).

Комфортною температурою по Цельсію буде 26 градусів; по Кельвіну - 300 градусів. По Фаренгейту - 80; по Ранкіну - 540; по Ромеру - 22; по Ньютону - 8; за системою Деліля - сто десять (цікаво, що тут точкою кипіння є нуль, а збільшення температури йде зізнаком мінус); за Реомюрем - 20 градусів.  
Припустимо, що комфортна температура - це бажана погодинна оплата праці, а Цельсій, Кальвін, Форенгей, Деліль тощо - різні валюти. Звісно, можна придумати "валюту", де "нуль" буде комфортним. Таку систему я б назвав "системою нуля". Те, що ми витрачаємо на себе і буде тим нулем, адже ми компенсуємо це працею. 
Трохи детальніше про нульову зарплату. Не подумайте, що я зібрався будувати комунізм. :) Проте, якщо подумати логічно, то ми заробляємо гроші лише для того, щоб щось купити за них, а виробник продає щось, щоб платити зарплату. Тепер, якщо б оплата праці була "0", то ми б компенсували витрати на товари дохадами з послуг, адже одне й друге є виробом. Заробітна плата за годину теж може кваліфікуватися в системі нуля як послуга.

Неофіційно, я знаю людей, що живуть в системі нуля. Вони (на відміну від мене) відмовляються від зарплати взагалі, встановлюючи свою шкалу послуг і, можливо, свою валюту.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.