Свобода слова – то свобода людини!

26 вересня 2012, 08:34
Власник сторінки
Журналист
0
296

Не вщухають в Україні дискусії довкола законопроекту, що пропонує вводити кримінальну відповідальність за наклеп.

Як стверджує Володимир Ар’єв, депутат НУНС і колишній журналіст, в Європі за наклеп відповідальність існує. Але ж там крім того існує ще і незалежна правоохоронна і судова система. Крім того, наклеп можна підкріпити фактами, доводячи що наклепом його назвав не той страдає морально від неправди, а той хто хоче сховати свою темну сторону від справедливого ока народу. У нас, в Україні, не верховенство права, а верховенство грошей. І судді заплющать оці на всі ці факти і відправлять на «потрібні терміни» борця за істину.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення теж засудила цей законопроект. Кримінальна відповідальність за свободу слова – то кримінальна відповідальність за право бути людиною!» Мабуть, під цим ствердженням підписалися б і члени незалежної медіа-профспілки, руху «Стоп цензурі» та сама Вікторія Лутковська, уповноважена Верховної Ради з прав людини.

Цей законопроект викликав хвилю незадоволення не тільки і Україні. Організація «Репортери без кордонів», Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів теж виступили проти цього законопроекту.

Тож, приєднуємося, друзі! Свободу слова не здолати, як не здолати Україну!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.