Президент підписав закон про мови і... створив робочу групу. Бо "послідовний"

08 серпня 2012, 15:30
Власник сторінки
преподаватель политических дисциплин, консультант
0
30

Президент підписав закон та доручив Уряду створити робочу групу. Запитання перше – а навіщо це? Запитання друге – навіщо це вже зараз? Запитання третє – де ж тут логіка?

Цікава річ виходить. Читаю повідомлення президентської прес-служби.  Рапортують, що "Президент України Віктор Янукович підписав Закон №5029-VI «Про засади державної мовної політики». Та доручив Кабінету Міністрів утворити робочу групу.  До неї залучать громадськість, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні.

Запитання перше – а навіщо це? Запитання друге – а навіщо це вже зараз, коли це було потрібно раніше? Запитання третє – де ж тут логіка?

Президент підписав закон та доручив Уряду створити робочу групу. Тобто, не доручив створити робочу групу, щоб розглянути спірні питання що так, можна сказати, «різали по живому» українську спільноту. А підписав закон та доручив створити робочу групу. Але, якщо зважати на «тому що послідовний» і прочитати текст повідомлення ще раз, то логіка, все ж, вимальовується. Доведення «від противного»! Дуже схоже на те, яким аргументували й необхідність прийняття самого Закону.

Так ось, якщо доводити (шукати аргументи) від цього «противного», виходить, насправді, текст повідомлення про створення робочої групи після підписання закону, читати не, як «метою діяльності створюваної робочої групи є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території держави, гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян України, виконання зобов'язань, взятих за міжнародними договорами з цих питань, та подальше впровадження європейських стандартів у цій сфері», а читати, як «метою діяльності створюваної робочої групи є ретельне дослідження усіх сфер суспільного життя, де ще розвивається і вільно функціонує українська мова …. та забезпечити невідкладне розроблення із залученням зазначеної робочої групи та затвердження Державної програми «всебічного обмеження розвитку  і функціонування» української мови».

Тоді й на свої місця все стане.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,мова,закон про мови,послідовний
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.