Депутатська помилка

27 червня 2012, 15:54
Власник сторінки
Народний депутат України
0
438

Мені абсолютно не шкода тих олігархів, які, витративши на певний виборчий округ мільйони гривень, одержать цілком несподіваний і неприємний для себе результат.

Чим ближче до початку виборчої кампанії, тим частіше з’являються у виборчих округах відомі і не дуже депутати та інші потенційні кандидати на місця у новому складі Верховної Ради.

І не просто з’являються, а й приїздять до сіл та районних центрів із подарунками, концертами, роблять благодійні акції, спонсорують святкові заходи та культурні акції, роздають продуктові набори і медичне обладнання для лікарень. Словом, за останні декілька тижнів депутати витратили на виборчі округи стільки, скільки не витрачали впродовж усієї своєї каденції.

Політики старої формації працюють за принципом – «гроші вирішують все». Політичні аналітики застерігають – «це останні вибори, у яких гроші вирішують все». Натомість я думаю, що і на виборах 2012 року більша частина цього опосередкованого підкупу залишиться «зайвими витратами».

Український народ мудріший за політиків, і усі ці «добрі справи» він цілком справедливо сприймає як компенсацію за все те, що забирали у нього впродовж останніх років.

Днями я почув чесне зізнання одного з керівників районних соціальних закладів: «Приїздив один кандидат – я у нього попросив обладнання. Він подарував. У його конкурента випросив автомобіль. Приїдуть ще – вирішуватиму, що ще потрібно для нашого закладу. А змушувати свій колектив голосувати за когось я не буду».

Хтось скаже, що вічно просити – не зовсім коректна справа. Але це не проблема людей. Це – навіть не проблема – злочин діючої влади, яка виявилася неспроможною забезпечити абсолютну більшість бюджетних установ і організацій усім необхідним.

А тому мені абсолютно не шкода тих олігархів, які, витративши на певний виборчий округ мільйони гривень, одержать цілком несподіваний і неприємний для себе результат.

Член Політради «УДАРу» Віталія Кличка»

Геннадій Ткачук

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,народні депутати України,ВИБОРИ 2012,підкуп виборців
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.