“Евро 2012”: НЕСТЕРПНА ПЕРЕДБАЧУВАНІСТЬ РЕЗУЛЬТАТУ...

20 червня 2012, 05:46
Власник сторінки
Голова Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність». Заступник голови Громадського об’єднання «Українська справа».
0
757

Занудливо рухаємось до фіналу, на участь у якому реально претендує лише три команди?..

Дотепер на “Евро” все йде так, “як і повинно бути”. Практично нуль сенсацій.

Збірні Російської Федерації та Польщі не вийшли, як і ми, “з групи”. В москвомовному Інтернеті з того приводу якесь малозрозуміле для сторонньої людини шаленство. Так, чотири роки тому москалі пробилися у півфінал. Але це, якраз, був швидше ВИНЯТОК: та сама сенсація, котрої так бракує нинішньому чемпіонату. Щось на кшталт другого місця Вєрки Сердюки на Евробаченні.

Щоб приблизно вирахувати, хто буде в чверть-, напів- та навіть у фіналі “Евро” варто “кинути оком” на щорічний європейський “клубний чемпіонат” – Лігу чемпіонів.

Ситуація там: у груповому турнірі три англійські команди, три – еспанські, три ж – італійські; по дві – від Франції, Німеччини та Російської Федерації. По одній – від України, Португалії, Нідерландів та інших всіляких Грецій.

Здавалося б, РФ “майже дотягує” до “еліти”. Проте, обидві москальські команди – ЦСКА та “Зеніт” вилітають з 1/8 фіналу. Півфінал – дві еспанські команди (одна, власне, якщо бути точним, каталонська), одна німецька і одна англійська. В фіналі “Челсі”, як пам’ятаємо, по пенальті перемагає “Баварію”. Шкода, звичайно, але нічого не вдієш…

Копнімо глібше. В сезоні 2010-11 ситуація у групі була аналогічною, проте жодна з команд Російської Федерації навіть до 1/8 не пройшла. В півфіналі – ВСЕ ТІ Ж “Реал” та “Барселона”. Та по одній німецькій і англійській команді: тоді це були “Шальке” та MU. У фіналі “Барса” перемагає “манкуніанців”.

У 2010 році переможцем Ліги був “Інтер”, який у фіналі здолав “Баварію”. “Барса” – на третьому місці. Тоді сенсації ЩЕ БУЛИ: “Ліон” у півфіналі та ЦСКА – у чвертьфіналі. Проте афоризм “винятки підтверджують правило” в кінцевому рахунку спрацював і тут.

Україну два останні роки поспіль у Лізі, починаючи з “групового етапу”, представляє одна-єдина команда – донецький “Шахтар”, український приблизно настільки ж, як “Рубін” – татарський…

Чи могла Україна потрапити до чвертьфіналу домашнього “Евро 2012”? – Звісно, при більшому ВЕЗІННІ могла. Могла навіть, за дуже вдалого жеребкування, переграти в ньому чехів чи греків. А радости? Яка, справді, РАДІСТЬ та який АЗАРТ, уболівати за “своїх”, котрі ЗАВІДОМО, з точки зору навіть САМООЦІНКИ на фінал не претендують?

Хорватів – дійсно шкода. Бо вони могли з тим самим рахунком програти і в фіналі. Або, при все тому ж везінні – виграти. “Наших” можна "по родинному" пошкодувати лише тому, що “наш маленький фарт був так близько”. (Бо зарахування голу, забитого в атаці, яка починалася з офсайду, було б саме ФАРТОМ, а не якоюсь космічною мега-справедливістю, не кажучи вже про те, що НІЧИЯ НАС У ЧВЕРТЬ-ФІНАЛ НЕ ВИВОДИЛА.)

Що ж далі? (Я маю на увазі – в “Евро 2012”…) – ЗАНУДЛИВО РУХАЄМОСЬ ПОЗБАВЛЕНИМ СЕНСАЦІЙ ЧЕМПІОНАТОМ ДО ПЕРЕДБАЧУВАНОГО ФІНАЛУ ЕСПАНІЯ (АБО ІТАЛІЯ) – НІМЕЧЧИНА?.. Що дивитись? Де "справжній адріналін"?! ;-)

Нижче: карта представлення окремих країн у груповому тірнірі Ліги Чемпіонів УЕФА... Вона ж - карта претендентів на чемпіонство "Евро 2012"?..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: прогноз,аналіз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.