Травневий номер газети "Фінансовий моніторинг"

07 червня 2012, 15:25
Власник сторінки
0
1053

Коли на вулиці тепло, гріє сонечко, та ще й стільки вихідних, то мабуть жодного бажання працювати так і не має. Проте держоргани завжди на літо готують сюрприз відповідальним працівникам з фінансовог

Шановні читачі!

Коли на вулиці тепло, гріє сонечко, та ще й стільки вихідних, то мабуть жодного бажання працювати так і не має.  Проте держоргани завжди на літо готують сюрприз відповідальним працівникам з фінансового моніторингу. Майже кожне літо запам’яталося змінами до законодавства з фінансового моніторингу та необхідністю суб’єктам вносити зміни до внутрішніх документів з фінансового моніторингу.

Не став винятком і 2012 рік. 07 травня 2012 року набув чинності Наказ Міністерства фінансів України №423 від 02.04.2012 року «Про затвердження Порядку надання інформації щодо відстеження (моніторингу) фінансових операцій», який в свою чергу скасував наказ Державного комітету фінансового моніторингу України від 13.08.2010 №137 «Про затвердження Порядку надання інформації щодо відстеження (моніторингу) фінансових операцій». Відповідно, всім суб’єктам первинного фінансового моніторингу незалежно від регулятора, який здійснює нагляд над ними необхідно травнем внести зміни до Правил здійснення фінансового моніторингу в частині порядку надання інформації щодо відстеження (моніторингу) фінансових операцій. Суб’єктам первинного фінансового моніторингу, які замовляються документи в наших партнерів – консалтингової компанії «Фінконсалтингмедіагруп» необхідно замінити розділ 22 Правил здійснення фінансового моніторингу та додати додатки №13 та №14. Тексти всіх необхідних змін наведені в цьому номері газети.

Також подаємо Вам для ознайомлення повністю текст Наказу Мінфіну №423 від 02.04.2012 року та коментарем до нього.

Напевно всім суб’єктам фінансового моніторингу цікаво дізнатися чим же займається та й взагалі чи чимось займається ця втаємничена Державна служба фінансового моніторингу України. Про детальний звіт роботи служби фінансового моніторингу України читайте в цьому номері.

Як завжди пропонуємо Вашій увазі новини фінансового моніторингу за травень цього року. Зокрема Ви зможете прочитати, скільки разів необхідно змінювати перелік осіб, пов’язаних з терористичною діяльністю.

Зважаючи на численні технічні зміни в документації з фінансового моніторингу та успішне проходження перевірок Нацкомфінпослуг в 2012 році з червня 2012 року ми повторимо публікацію в газеті внутрішніх документів з фінансового моніторингу. А також на Вас чекає багато інших цікавих публікацій. Чекаємо Вас на сторінках нашого видання.

Василь КАЧЕРАЙ

Головний редактор

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.