Чим треба займатися щоб не платити податок на бездітність?

08 травня 2012, 13:55
Власник сторінки
Помічник-консультант народного депутата України VII скликання
0
587

Українці щомісяця сплачують від 15 до 17%, які згодом розчиняються у Межигір’ях та вертолітних майданчиках

Податок на бездітність та інші способи переслідування батьків, що не бажають розповсюджувати злидні в державі та піддавати своїх майбутніх дітей загрозі чергових реформ Януковича, вигадали саме представники чинної влади. Воно й не дивно. Це класика: вони живуть в іншому світі, не у світі голодних та бідних простих людей. За останні 5 років нас, українців, стало менше на мільйон людей, а відомий вислів «Нас 52 мільйони» перетворився на фантастичний міф з далекого минулого.

7 квітня 2012 року Арсеній Яценюк та Леся Оробець внесли до Верховної Ради низку законопроектів. Серед них – зміни до податкового кодексу України, які передбачають, зокрема, стимулювання роботодавців оплачувати перебування дітей працівників у дошкільних навчальних закладах через надання їм податкових пільг. Також, передбачено суттєве зниження податного навантаження на підприємців, які  вкладають кошти у ремонт, реконструкцію та будівництво дитячих садочків. Проблема дефіциту місць у дитячих садочках та побори з батьків на ремонти та їх утримання вже перетворилися у соціальну трагедію.  Станом на 2012 р. лише половина дітей відповідного віку були охоплені дошкільними закладами. Ця проблема має свої наслідки: замість працевлаштування - мами лишаються вдома та ледь не животіють, спираючись на утриманські подачки від держави.

Українці щомісяця сплачують від 15 до 17%, які згодом розчиняються у Межигір’ях та вертолітних майданчиках, в кращому випадку, витрачаються на міжнародні подорожі чартерними рейсами міністрів. А тому, було б доцільно, матерям, що народжують Україні синів та доньок знизити податки. Зокрема,  законопроектами Арсенія Яценюка та Лесі  Оробець пропонується встановити залежність ставки податку до кількості усиновлених або народжених дітей. Так, буде знижено податки до 10% для матерів, які мають двох дітей, до 5% - для матерів, які виховують трьох дітей і повністю звільнено від оподаткування тих, хто має п’ятеро і більше дітей.

Материнство – це важка відповідальна праця, і, як будь-яка праця, вона має оплачуватися. У свою чергу, законодавці вважають за доцільне виплачувати матеріальну допомогу на рівні прожиткового мінімуму матерям, які виховують трьох і більше дітей до 18 років. Законом передбачено тижневу оплачувану відпустку для батька у зв’язку із народженням дитини. Вказана ініціатива дозволить допомогти матерям подолати психологічні проблеми, спричинені народженням дитини та зміцнити зв'язок у сім’ї.

Додатково, законопроектом № 10415 «Про почесне звання України «Мати-героїня» Арсенія Яценюк та Лесі Оробець  прагнуть  усунути недоліки чинного законодавства, пов’язані з присвоєнням цього звання. Чимало матерів похилого віку, які виховали п’ятьох і більше дітей, померло, так і не отримавши належної їм грошової винагороди. А тому, необхідно встановити: чіткий перелік документів для подання клопотання; послідовний порядок та строки внесення та розгляду клопотань та подань всіма відповідним органами, чіткі строки виплати одноразової матеріальної допомоги у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму (30 днів після присвоєння звання).

Прийшов час потішити своєю турботою наших матерів та їх родини. Міцна держава починається саме з щасливої родини.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.