Як німці історію знають і розуміють

22 квітня 2012, 14:36
Власник сторінки
0
599
Як німці історію знають і розуміють

Що німці про історію думають, свою і чужу...


Одним словом, замість вступу; навчаюсь я в німецькому університеті вже майже 4 роки, але так як я вивчаю політологію, то питання історії (хоч і дивно) не викликали ніколи на семінарах дискусій і всяких ситуацій, де можна було б почути, ну що ж німці знають, думають про історію. Нам це завжди дуже цікаво, мене в Україні це про німців найбільше питають (а шо оце німці думають про війну?... ). Воно і зрозуміло, в нас крім гордості в історії більше ніякої нема, тож ми любим всі про війну і німців побалакати:-)))

I ось взяв я собі один семінар по історії, а саме по історії першої світової. Я історію дуже люблю і намагаюсь свій рівень знань тримати гідно. Ну думаю, німці, завжди такі дуже грамотні на язик і люблять в якісь дєбрі залазити, теорії і інші непродуктивні речі, думаю це зараз почнуть... І де там! По-перше для них загадка майже все, що не показують по телевізору, що не відомо по американським фільмам і National History, і не тільки загадка і й ще занудтсво. Нє ну нашо знати там про якусь Україну, це ж все одно те саме шо Росія, тільки не так страшно. І взагалі все там східніше Берліна ще недорозвинуте і може хіба через 100 років досягне нашого рівня. Німці дуже егоїстичні, і водночас дуже меншовартістні, якщо перед ними британці, або американці, вони всі переходять на "общєпонятний"(англійська), вони терплять всі дійсно принизливі витівки представників панівного класу, німкені в більшості закохуються в американців, британців, чи модних австралійців, переходять на їх мову, їдуть за ними за їхні океани, і сліду не лишають від свого надутого фемінізму. Так от, щось я теж, як німці заліз в дєбрі.

Ну доцент, викладач, чи як його назвати, зовсім не дурний, але накручений на німецький лад і видно, що він переживає хвилини гордості за колишню силу кайзерівської Німеччини, коли розказує. Але самі німці, нє ну це нікуди не лізе. По-перше всі, як один,  бояться висловити свою думку в питаннях спірних (це в них грає фішка їх антинаціональної задресированості, їм з дитинства прививвають страшний переляк власної історії, власних себе, по-суті), по-друге, коли якісь дискусії таки виникають, то вони намагаються все в минулому пояснити якимись економічними чинниками, ну прямо мрія Маркса, одний економічний імператив. І всі війни в них виникли з-за економіки і все тільки економіка. Ніякої глибини процесів зрозуміти не можуть, а якщо можуть бояться. Не дарма кажуть, що історію треба знати, без неї нема майбутнього, незрозуміле сьогоденнє і ще нічого перед сном читати:-)))

Оця їхня загальмованість в виборі можливих причин, вона просто смішна. Вони настільки зажирілись, в них в голові лише єврики свої кольорові  і все намагаються пояснити за логікою сучасною.

Ясно одне, вони настільки горді за своє сучасне, що нездатні зрозуміти своє минуле. Мовчу про минуле інших, на те їм ну дуже наплювати...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Німеччина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.