«З москалями нема спільної мови »

30 березня 2012, 10:57
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
509
«З москалями нема спільної мови »

Саме таку саркастичну назву має стаття Степана Бандери, якого Россолінський–Лібе назвав українським фашистом.


Парадоксальна лекція «псевдо» історика під егідою посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні  на початку березня викликала значний  інтерес української інтелігенції. В мене, як представника цієї інтелігенції, також виникло питання до ідеології Степана Бандери:  фашист?

Для цього я дістав стареньку збірку статей провідника Організації Українських Націоналістів від 1978 року та звернувся до «MEIN KAMPF» Adolf Hitler. Ідеологічні засади останнього мене в принципі нічим не здивували своєю новизною  – тотальний «антисемітизм» та світове володарювання «аріїв».

Натомість фюрер ( глава «Світогляд та партія») заявив , що Карл Маркс «створив концентроване вчення, направлене на  як найшвидше знищення  незалежності всіх вільних націй на цій землі». Напевне неприйняття марксизму  єдине що об’єднує  Шикльгрубера  та Бандеру , головною тезою якого є «побудова Суверенної Соборної Української Держави». Жодного антисемітизму , расизму чи ксенофобії в статтях Степана Бандери я не зустрів, натомість «цілі визвольних змагань України і союзних народів…- повне визволення від загарбницького і насильницького імперіалізму московської нації в цілому і його теперішньої форми, большевизму зокрема. Побудова суверенних національних держав на етнографічному просторі кожного народу» ( стаття « З москалями нема спільної мови»)  є актуальними і сьогодні.  

Саме ці ідеологічні настанови і роблять Степана Бандеру найбільшим ідеологічним ворогом Російської Федерації, яка і напевне і використала свого західноєвропейського партнера для обструкції  ідей «націоналізму» на теренах України .

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина-Россия,Бандера,Гитлер,Германия,фашист
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.