Дзвони Чорнобиля

15 грудня 2011, 15:07
Власник сторінки
0
418
Дзвони Чорнобиля

У Податковому університеті вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на атомній станції

26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській АЕС. Мирний атом, який вирвався на волю та почав робити свою чорну справу, вдалося приборкати за допомогою різних заходів, а головне ― за рахунок втраченого здоров’я та життя ліквідаторів. У Національному університеті ДПС України пройшли урочистості з нагоди вшанування мужніх учасників ліквідації наслідків катастрофи.

Великою ціною було сплачено за приборкання розбурханого атома. Тисячі ліквідаторів не дожили до цього дня. На знак глибокої поваги до героїв, які пішли на смерть у чорне полум’я страшної катастрофи на ЧАЕС, їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання. Серед присутніх у залі ― ліквідатори Ірпеня, Бучі та Києво-Святошинського району. В заході взяли участь народний депутат України, ректор університету Петро Мельник, Ірпінський міський голова Володимир Скаржинський, його заступник Максим Мельник, голови Києво-Святошинської райдержадміністрації та районної ради Олександр Заєць і Володимир Луцюк, інші шановані гості.

― Аварія на атомній станції стала бідою, яка сколихнула всю планету, ― звернувся до мужніх ліквідаторів Петро Мельник. ― Неможливо переоцінити те, що ви зробили ― ціною власного здоров’я та життя зберегли світ, часом не розуміючи до кінця, що тоді відбувалося. Від імені всіх українців ми щиро вам вдячні за ваш подвиг.

Питання чорнобильців залишається болючим. Ми це відчуваємо, хотілося б, щоб більше уваги вам приділялося з боку держави. Водночас чудово розуміємо, що є певні реалії життя і треба з ними рахуватися. Нагадаю, що на 2012 рік закладено удвічі більший ресурс, ніж у поточному році, на виконання чорнобильських програм.

За словами Петра Володимировича, у нашої держави вистачає проблем. Вони поглиблюються унаслідок кризових явищ в економічній та фінансовій сферах. Остаточно невизначеною залишається ціна на російський газ. Триває робота над формуванням доходної та витратної частин Державного бюджету України.

― Ми повинні розуміти, що лише за рахунок консолідації зусиль, вироблення сценарію спільних дій, максимального захисту наших ринків, конкурентоспроможної економіки зможемо подолати ситуацію, яка склалася, ― підкреслив Петро Мельник. ― Зараз маємо вертикаль влади: інститут Президента України, уряд та парламент, які не сваряться між собою, а дискутують лише тоді, коли виробляється рішення, приймають його і разом виконують. Є надія, що ми зможемо максимально зберегти Україну. Від вас також багато що залежить ― від людей, які мають авторитет.

У виступах інших гостей також звучали слова подяки на адресу тих звитяжців людського духу, які брали участь у заходах щодо ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ціною власного життя вони рятували життя мільйонів. Для такого подвигу потрібні справжні загальнолюдські якості ― сміливість, мужність, готовність жертвувати собою, а ще високий рівень професіоналізму. Пріоритетне завдання нашої держави ― соціальний захист чорнобильців. Тому і Президент України Віктор Янукович, і голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк у своїх виступах наголошують на тому, щоб органи виконавчої влади брали під особистий контроль вирішення цього питання.

Також цього дня ліквідатори аварії на атомній станції отримали високі почесні нагороди, грамоти та подяки. Закінчилося їх вшанування чудовим концертом творчих колективів Національного університету ДПС України.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.