Петро Мельник: «Той, хто має землю, родючу землю і вміє на ній працювати, завжди

22 листопада 2011, 15:37
Власник сторінки
0
557
Петро Мельник: «Той, хто має землю, родючу землю і вміє на ній працювати, завжди

Україна відсвяткувала день працівника сільського господарства. Аграріїв Києво-Святошинського району вітали в Ірпені у стінах Національного університету державної податкової служби України.

Ректор, народний депутат України Петро Мельник та представники місцевої влади нагородили кращих подяками та подарунками. «Той, хто має землю, родючу землю і вміє на ній працювати, він буде завжди в безпеці. Держава буде шукати ресурс та допомагати аграріям», – сказав заступник голови комітету з питань бюджету Верховної Ради України Петро Мельник. За його словами у проекті бюджету на наступний рік передбачено виділення 7,2 млрд грн на закупівлю матеріально-технічних ресурсів для потреб сільгоспвиробників. Це на 3,7 млрд грн більше, ніж у поточному році. Через це збільшено видатки Аграрного фонду, які пов’язані із зберіганням, перевезенням, переробкою сільськогосподарської продукції. Згідно з проектом Державної програми економічного і соціального розвитку України у наступному році прогнозується зростання виробництва валового продукту у сільському господарстві на 5,4 %.

Загалом держава збільшить фінансування державної програми. У наступному році планується нарощувати виробництво продукції рослинництва та тваринництва через реалізацію державної програми «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі», на яку планують виділити 1,2 млрд грн. На проект «Фінансова підтримка створення оптових ринків сільськогосподарської продукції» – 200 млн грн. Для порівняння – в поточному році на цю програму виділили лише 10 млн грн. У цілому на аграрний сектор у проекті державного бюджету 2012 року заклали 39 мільярдів гривень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.