Ганьба «ручним» громадським об’єднанням!

05 вересня 2011, 19:46
Власник сторінки
правозахисник
0
756

Правозахисники виступили з вимогою відставки начальника Державної пенітенціарної служби України Лісіцкова О.В. і визнання створеної громадської ради при Державній пенітенціарній службі України нелегітимною!

З такими гаслами відбувся мітинг 2 серпня біля Адміністрації Президента України, присвячений боротьбі з «рейдерським» захопленням Громадської ради при Державній пенітенціарній службі України.

Повний текст повідомлення правозахисників Всеукраїнської громадської правозахисної організації "Об’єднання Богдана Хмельницького" під час мітингу біля Адміністрації Президента:

"Президент України об’явив курс на подолання корупції і на встановлення правової держави, що дозволить Україні вийти з того жалюгідного становища, в якому вона зараз знаходиться.

Крім того, в останній час відбулися значні зміни в Конституції України, які надали Президенту України набагато більше влади, ніж у нього було раніше. Тому зараз єдиним справжнім гарантом справедливості і правди в цьому суспільстві є Президент.

Кабінет Міністрів України, з метою подолання корупції і контролю за діяльністю органів влади постановив необхідність створення громадських рад, які б могли контролювати владу, допомагали Президенту виявляти корупцію, хабарництво і інші негативні явища та викорінювати їх.

Ці громадські ради повинні стати помічниками Президента в боротьбі з корупцією, свавіллям і т.д. Однак чиновники на місцях, які не бажають жити чесно, допомагати громадянам України та працювати по закону – будь-яким шляхом намагаються відгородити себе від громадського контролю.

Ми доводимо до відома Президента і всіх громадян України про те, що начальник Державної пенітенціарної служби України Лісіцков О.В. доручив окремим громадським організаціям, в лояльності яких він впевнений, створити «ручну» громадську раду, яка б не займалася громадським контролем, а підтверджувала законність його дій не в залежності від того, законні вони, чи ні. Для цього 29 серпня 2011 року громадські організації, які вступили в змову з начальником ДПСУ, не допустили до участі в громадських зборах більшість правозахисних організацій, і за «закритими дверима» ці лояльні організації проголосували за формування громадської ради, в якій немає жодної організації, яка могла б і хотіла контролювати діяльність Державної пенітенціарної служби України та приймати активну участь в роботі департаменту.

Ми вважаємо, що в даному випадку вплинути на цю ситуацію може лише Президент України, так як він, як гарант Конституції України та захисту прав і свобод громадян зобов’язаний перевірити діяльність цих керівників, доручивши проведення перевірки компетентним службам та звільнити начальника Державної пенітенціарної служби України Лісіцкова О.В. з займаної посади за подібне «шахрайство» з громадською радою. Крім того, потрібно визнати недійсним та таким, що не відповідає вимогам закону рішення організаційних зборів від 29 серпня 2011 року про формування громадської ради при Державній пенітенціарній службі України, що під силу Президенту."
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.