Український кінематограф - крок до відновлення

17 серпня 2011, 17:08
Власник сторінки
Директор з розвитку бізнесу та стратегії маркетингу відео виробничої компанії "Каталонія" media group http://catalonia.com.ua
0
1469

Львів в очікуванні найзнаковішої події цього року - приїзду в Україну 25 серпня 2011 р. кінорежисера, сценариста, продюсера кліпів таких світових зірок, як Шакіра та Іглесіас - Аntoni Sole.

Цій людині за недовгих 12 років вдалося вивести Іспанію на світовий ринок продакшну, вразивши світ такими кінокартинами, як  One Dollar (2002),  Viaje a Narragonia (2003), Tempesta (2004), A Life in Suitcases (2005), Night of the Sinner  (2009), Penumbra (2011) та іншими фільмами, яких у колекції митця вже понад 20.

Саме під час свого візиту до Львова Аntoni Sole представить свою стратегію розбудови українського кінематографу на прикладі початої роботи із «Медіа групою «Каталонія». Адже вже зараз телеканали Європи надзвичайно зацікавлені у співпраці з українськими кіновиробниками, бо у нас співвідношення «ціна-якість» є оптимальними. Нашим відео-виробникам доведеться попрацювати над естетикою і драматургією у своїх роботах, але на думку Аntoni по якості картинки їм уже інчого не бракує. Саме тому подія отримала символічну назву - «Є картинка – контакт!». Міжнародний формат цієї зустрічі дозволить показати іноземним ЗМІ відмінності українського кіновиробництва і перспективність інвестування у це капіталу. Згодом, розпочне свою роботу і спеціальний фонд кіноіндустрії в Україні. Тому учасниками події також стануть найбільш прогресивні меценати, що дуже «заінтриговані» таким розвитком подій у Львові.  Чекаємо і гостей із міністерства культури, Катерина Олександрівна  Копилова, що обіймає посаду Голови Державного агентства України з питань кіно погоджується, що ініціатива каталонців – справжній шанс для нашого кіно.

Нині є багато іноземних інвесторів, котрі готові заплатити гроші за фільм чи відеоролик, якщо він належної якості і відповідає їхнім потребам, а якщо готові ризикувати європейці – наш внутрішній інвестор задумається і також почне вкладати кошти. «Існують приватні інвестори, котрі вкладають гроші у роботу продакшн компаній і зйомки відео-продукту за кордоном, і мають значні дивіденди із цього, завдяки правильному маркетингу фільмів – розповідає Марта Пивоваренко, директор із розвитку «Медіа групи «Каталонія». – Це  відео, яке приносить прибутки із касових зборів, прокату, це моральні дивіденди коли йдеться про зйомку соціальної реклами. Відео стає продуктом, коли наперед визначаються час, термін зйомки, актори і головне чітко запланований бюджет на просування картини - маркетинг, без цього картина буде непомічена. Нині кіно – це дуже дороге задоволення навіть для Європейців, а рівень соціальної свідомості українців не настільки високий, аби пересічний  громадянин розумів, для чого стільки грошей витрачають на конкретний фільм. А кожна відео-робота, картина змінює світогляд глядача. Для бізнесу це означає прибуток від показу його ТМ у картині, яка просто промайнула у кадрі. Попри всі перешкоди і не розуміння галузь кіноіндустрії в Україні дуже швидко розвивається, доказ – цікавість каталонців до зірок і режисерів».

Сьогодні світ відзначив і сучасні українські відео-картини «Сафо», у якій розповідається про взаємини жінки - чоловіка і жінки-жінки, «Крос» Марини Вроди, тощо. За словами генерального директора «Медіа групи «Каталонія» Віталія Харечко, якби Україна випускала фільми на світовий ринок, то вона була би державою, яка б правильно формувала стратегію розвитку світу через свої фільми. «Психологічні фільми ми робимо дуже добре, – каже Віталій Харечко, – єдина затримка - у фінансуванні. Проте практика Іспанії свідчить, що згодом це питання вирішуватиметься, оскільки ринок переповнений екшнами, які вже починають «проїдатися» глядачам. Світ потребує новизни, яка, власне, і може бути у відео, де відображено стосунки людей».

Україна може вийти на світовий ринок продакшну. Для цього у неї є хороші інтелектуальні кадри, є необхідне обладнання і бажання, щось робити. Але найважливішим є те, що ми готові вчитись, радитись і домовлятись. 25 серпня, о 17.00 у Львівському палаці мистецтв будуть саме ті, хто хоче і буде працювати на благо відео-виробництва в Україні, радитиметься щодо створення фонду, який розпочне свою роботу саме у Львові – місті, яке претендує на звання культурної столиці Європи 2016 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.