Наше чудовисько

17 лютого 2011, 11:19
Власник сторінки
Журналіст, еколог, письменник
0
568

Не прижилося!

Народжене фольклором і підкріплене фантазією сучасників Лох-Неське чудовисько, викликає неабиякий інтерес туристів до однойменного озера на півночі Шотландії. Дехто з мандрівників не може однозначно відповісти на питання: чим найбільше приваблює його Лох-Нес – красою природи чи надією побачити легендарне чудовисько. Одне слово, ніщо не зробило цьому водному об’єкту таку рекламу в усьому світі, як загадкове створіння, про яке надходили дивовижні свідчення різних людей.

Кілька десятків років тому про чудовисько заговорили й на Закарпатті. Коли в озері Синевир втопився один чоловік, водолази тривалий час шукали його тіло, а між людьми ширилася чутка, що в плесі живе чудо-риба, велика, мов корова. «Вона то й з’їла утопленика», - говорили деякі. Вигадка про Синевирське чудовисько не прижилася і, тим паче, реклами озеру не зробила.

Риби в Синевирі таки водяться, але значно менші за розмірами. Тут, у чистій гірській воді, багатій на кисень, добре почуваються форель райдужна та озерна, два види бабців, гольян звичайний, рідкісний для України харіус європейський, а також рак річковий.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.