НАУ в 2011 році отримає 500 млн. гривень з бюджету.

27 січня 2011, 23:26
Власник сторінки
Журналіст
0
684

В проекті нового бюджету на 2011 рік, Національний Авіаційний Університет на потреби вишу отримає 500.7 млн, гривень. Підозру викликає лише те, що голова профільного комітету Максим Луцький, нині нардеп "ПР" - колишній проректор НАУ.

В новому бюджеті України планується фінансування окремих вишів, окрім витрат на освіту загалом.

"Фінансування потреб вищих навчальних закладів окремим рядком завжди містило чималу інтригу. Цьогоріч їх п’ятеро: НТУ «Київський політехнічний інститут» (686 млн. грн.), КНУ ім. Тараса Шевченка (789 млн. грн.) Національний авіаційний університет (500,7 млн. грн.), Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого (218 млн. грн.) і Національний університет «Острозька Академія» (38,1 млн. грн.)." ©УНІАН

Ну добре, Шевченка, КПІ - це цілком нормально і логічно Хай навіть юридична академія у Харкові, рівень, все-таки.

Але НАУ!

Якщо пробити про рейтингам КОМПАСу, то авіаційний займає сьоме місце там. Разом з Національною юридичною академією до речі, але то чіпати не треба, бо крім того, що це профільний виш, то і сума "допомоги" удвічі менша.

Ще ж одне цікаво: я чомусь не впевнений, що всі ці гроші підуть на розвиток університетам. Та я думаю, що кожен з вас знає, що ректори вишів незабаром куплять собі нові автівки і квартири.

Виходить, проблема освіти, як і всього іншого в Україні, не у недостатку фінансування, а у тому, що ці гроші рідко витрачаються за цілевим направленням.

І, все-таки, виникає питання: "А де Могилянка?". Автори бюджету, очевидно, посилаються на те, що фінансова допомога надається тільки вишам, які мають автономію. Це, власне, вагома причина відмовити у допомозі Києво-Могилянській Академії грошима, які їй так потрібні, хоча б на гуртожитки. Скоріш всього, це пов"язане з тим, що президент Могилянки Сергій Миронович Квіт знаходиться у штиках з нашим міністром освіти паном Табачником, та і усією когортою чиновників "ПР"

Вважайте це піаром Могилянки, але крім невиправдано-грандіозного пафосу, яким наділені її студенти (Могилянка рулить, йолки-палки!), там не лише вселяють дух патріотизму, а ще і навчають як ним бути.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина,бюджет,образование,ВУЗ,Табачник,финансирование,министерство обороны,Україна,Образование в Украине,освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.