На білоцерківський Євромайдан зігнали бюджетників та студентів-аграрників

03 грудня 2013, 06:50
Власник сторінки
редактор
0
527
На білоцерківський Євромайдан зігнали бюджетників та студентів-аграрників

А на стихійний неполітичний мітинг зібралось понад 200 білоцерківців. Молодь пройшлась Євроколоною з гаслами "Банду - геть" та "Яника на Йолку".

Виявляється, підтримувати Євромайдан можна ще й у добровільно-примусовому порядку. Найбільшими євроінтеграторами у Білій Церкві виявились регіонали. Вони 2 грудня зігнали мітинги в «підтримку» європейського курсу України на той самий час, який анонсували незалежні активісти білоцерківського Євромайдану в соцмережах. В результаті свідомі пікетувальники злились з примусово зігнаним натовпом, який о 9:00 складали працівники бюджетних установ, а о 15:00 студенти аграрного університету під керівництвом ректора регіонала Даниленка.

Люди, що прочитали анонси в інтернеті, прийшли на Євромайдан, але побачили провладне збіговисько на чолі з мером міста та представниками політичних партій. 

На ранішньому мітингу опозиція влаштувала міні-пікет. Свободівці принесли 3 прапори, а лідер Народної Партії Людмила Дригало закликала всіх, хто не підтримує мера міста та Партію Регіонів йти з цього мітингу.

Далі відбулася "битва за мікрофон". Свободівці виривали у своїх опонентів інструмент для виступу, почалася штурханина. На що простий люд в натовпі, який йшов не на політичний захід, а суто підтримати Євромайдан почав скандувати: "Геть політиканів"

Слово було надано всім бажаючим. Оратори від опозиції та від громади наголошували на необхідності скликати позачергову сесію, на якій розглянути питання про політичну ситуацію в Україні. Мер міста повідомив, що готовий до такого кроку і скликав голів фракцій на нараду до свого кабінету.

О 15:00 незалежними активістами було анонсовано черговий етап Білоцерківського Євромайдану. Почали розповсюджувати оголошення в соцмережах, але на мітингу о 9:00 стало відомо, що до пікетувальників вирушає "підмога" у вигляді студентів-аграрників під керівництвом регіонала Даниленка. 

В зазначений час студентів прибуло кілька сотень. Гасла в підтримку ЄС та проти дій «Беркута» наводили на думку про щирість намірів білоцерківської влади. Інтернетом почали ширитись думки, що влада міста в особі мера регіонала засуджує дії свого вищого керівництва. Проте дива не сталось.  Мер Савчук та його однопартійці не пішли далі заяв Януковича. Дії «Беркута» вони засуджують, Президента та уряду - ні. Лави Партії Регіонів покидати також не збираються.

Весь мітинг проходив під скандування «ганьба»,  «банду – геть». Серед натовпу було багато свідомих громадян, які прийшли на Євромайдан не за вказівкою, а за покликом свого серця.  Біля мікрофону точилася суперечка за право виступити, яка майже не переросла в бійку. Свободівці стали за трибуною і почали вигукувати на «беках» свої гасла. В цій какофонії щось розібрати було важко. Оратори перебивали одне одного, штовхалися, тому мітинг регіонали вирішили  згорнути, не давши слова всім бажаючим.  В самому апогеї «битви за мікрофон» врубили гімн, після завершення якого поспіхом зібрали озвучку.

Буря вирувала не лише в виступах промовців,  погодні умови теж не сприяли. Незважаючи на рвучкий вітер та раптовий сніг, люди не поспішали розходитись. Принаймні, та частина, яка прийшла підтримати Євромайдан, а не послухати мера чи ректора. Незалежні активісти білоцерківського Євромайдану, які згуртувались шляхом повідомлень у соцмережах і успішно провели перший позапартійний Євромайдан у Білій Церкві 1 грудня та пройшлися Євроколоною вулицями Ярослава Мудрого та Гординського,  залишились на віче.

На стихійний мітинг 1 грудня зібралось близько 200 небайдужих білоцерківців.

Без потужної озвучки, лише з одним мегафоном, було проведено короткий мітинг, в кінці якого прийняли резолюцію: на позачерговій сесії Білоцерківської міськради вимагати відставки Президента України Віктора Януковича та прем’єр-міністра Миколи Азарова. Провести поіменне голосування по даним пунктам. Прийняти звернення до міської громади, у якому запевнити мешканців Білої Церкви у незмінності курсу на демократичні перетворення суспільства та євроінтеграційні процеси.

Активісти білоцерківського Євромайдану проводять свої акції без партійної символіки і наголошують, що вони вийшли на вулиці не задля підтримки якоїсь окремої політичної партії чи опозиції в цілому, а з метою відстоювання своїх конституційних прав. 

Нагадуємо, що місцеві свободівці намагались організувати Євромайдан в Білій Церкві, але він був малочисельним і проіснував два дні. 

Натомість 1 грудня біля міськради організувався стихійний мітинг. Частина небайдужих домовились про акцію в інтернеті, інші долучились до Євромайдану під час проведення акції. Серед учасників було багато молоді, небайдужі приходили сім'ями, долучилися представники польської громади. Люди скандували патріотичні гасла, співали пісні. Потім створили Євроколону й прошли вулицями Ярослава Мудрого та Гординського з кричалками "Україна - це Європа", "Біла Церква, вставай", "Банду - геть", "Байдужість вбиває!", "Яника на йолку".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.