Засекречені телевізори губернатора. Постфактум

06 квітня 2012, 10:22
Власник сторінки
0
675
Засекречені телевізори губернатора. Постфактум

Стукайте і вас відкопають. В історії з встановленням телевізорів в кабінеті губернатора Рівненщини довелось переписуватись з чиновниками два місяці. А ми лише хотіли дізнатися за скільки їх придбали..

Приводом для мої публікацій стала поява 4 нових телевізорів в кабінеті №601 у приміщенні обласної адміністрації та ради за адресою майдан Просвіти, 1.  У підсумку відправив три інформаційні запити: обласній адміністрації, раді та КП "Управління майновим комплексом". Там поцікавився — скільки коштів на їх придбання було витрачено.  

У підсумку зясувалось, що даним обладання завідує Рівненський інформаційно-компютерний центр. Директор центру у запиті зауважив,  з метою забезпечення відеоконференцзв'язком органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та на виконання рішення обласної ради №61 від 30.12.2010 року про Програму інформатизації Рівненської області на 2011-2013 роки на 2011 рік передбачено видатки на систему зв'язку "відеоконференція" у сумі 340 тис. грн.

Втім, чиновники так і не відповіли скільки кожнтує конкретно кожен телевізор.  Допустити неточності, домисли, беззмістовні звинувачення на адресу працівників та керівництва ОДА я не міг. Тому, як людина вихована й інтелігентна, вирішив у другому запиті перепитати. 


"Угодою, згідно з якою було сплачено вартість наданих послуг, передбачено не розголошення Сторонами відомостей конфіденційного характеру, а конфіденційною, згідно з умовами угоди, вважається будь-яка інформація фінансового або комерційного характеру."  — зауважило керівництво центру у відповіді на повторний запит. 

Читачів блогу обурила така відповідь чиновників, адже відповідно до закону "Про доступ до публічної інформації"  інформація про те, як були витрачені бюджетні кошти на купівлю чого-небудь, не може бути комерційною таємницею фірми, у якої купували. 

Тому за порадою читачів вирішив попросити надати текст угоди та ще раз запитивав лише вартість кіпівлі телевізорів.

До вашої уваги відповідь:

"В доповнення до відповіді на Ваш запит від 26.01.2012 р. повідомляємо, що на наше звернення до ТОВ «ІТ-РІШЕННЯ», у якого придбано систему зв'язку "відеоконференція" "Сервер відео конференцій True Conf Server" про можливість розголошення окремих позицій договору між сторонами, що носять конфіденційний характер, товариство не надало такої згоди, так як це може зашкодити комерційній діяльності підприємства та просить про збереження конфіденційності інформації фінансового або комерційного характеру передбачених умовами договору.

Оскільки, доступ та поширення конфіденційної інформації можливі лише за згодою її власників (тобто тих, кого ця інформація безпосередньо стосується) та на тих умовах, які вони вкажуть, то наш заклад в односторонньому порядку не може порушити зазначених умов договору і назвати ціну кожного окремого телевізора.

В той же час, якщо суспільний інтерес не задовольняє інформація про загальну вартість системи зв'язку "відеоконференція", яка була надана раніше і становить 338 353,50 грн., рекомендуємо звернутись безпосередньо до власника конфіденційної інформації - ТОВ «ІТ-РІШЕННЯ», яке знаходиться в м. Києві, за адресою 03035, вул. Сурікова, 3.

Можливо, ТОВ «ІТ-РІШЕННЯ», прийме до уваги Ваші аргументи та зважаючи на суспільний інтерес, погодиться на оприлюднення ціни телевізорів. Зі своєї сторони наш заклад не буде заперечувати і надає згоду на оприлюднення інформації, щодо ціни кожного із телевізорів, які Вас цікавлять."

Словом, коментувати не буду.  Виявляється назва фірми не така то вже й таємниця. Можливо, з часом і балансова вартість кожного телевізора перестаране  бути секретом. 

Шкода, лишень що в інтрернеті про "ІТ-рішення" не зміг знайти ніякої інформації. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.