Мер Полтави проміняв "Совість України" на "Партію регіонів"!

24 липня 2012, 15:52
Власник сторінки
Лідер Руху простих людей
0
490

Мер Полтави Мамай вступив в ПР...

Мер Полтави вступив до Партії регіонів, далі буде?

Два роки тому партія «Совість України» висунула Олександра Мамая у мери міста Полтава. Олександр Федорович, шляхом розповсюдження продуктових наборів та будівництва дитячих майданчиків, таки зміг переконати більшість полтавців проголосувати за себе. Обіцяв зміни у місті, збільшення інвестицій, вирішення комунальних проблем та гарантував, що буде мером нового типу: постійно дослухатиметься громади та журналістів. Він, також, сформував більшість у міськраді. Місто опинилося фактично у його руках. Пройшло два роки. В результаті, жодної обіцянки не вирішено. Весь час Мамай підтримував ініціативи регіоналів. Підтримав податковий кодекс, кілька разів намагався, без обговорення з громадою, підняти тарифи на комуналку, підтримав пенсійну реформу і таке інше. Його депутати, за останні два роки, не зробили жодного депутатського запиту.Він вже рік не спілкується з журналістами. Причина? Кожен його виступ достойний анекдотичнеого жанру.

Те, що його кампанія і він особисто увесь час приховувався за вивіскою партії «Совість України» люди знали, але до останнього не хотіли вірити, що мер – проект Банкової. За тиждень до початку виборчої кампанії Олександр Мамай зробив гучну заяву: він тепер член Партії регіонів.

Розрахунок ПР і Мамая дуже простий. За допомогою залишку свого рейтингу, що скоротився в кілька разів та рейтингу ПР, вони будуть намагатися протягти до ВРУ підконтрольного депутата. Мер вже заявив, що буде, разом із своїми кандидатами, проситися до «регіоналів». Це не єдиний проект ПР на Полтавщині, по кільком іншим округам команда яка близька до Портнова висуватиме своїх людей. Методи агітації дуже прості та перевірені у Полтаві – екскурсії для дітей, продуктові набори, підконтрольні ЗМІ. 

Разом з тим, експерти вважають, що такий хід Мамая є реакцією на підготовку місцевого референдуму, ініційованого низкою громадських організацій міста. За дуже короткий термін активісти зібрали близько 15 000 підписів за відставку міського голови. Фактично Мамай сховався «за спину» ПР. Якби полтавці точно знали, що Мамай це не самостійний кандидат а просто проект влади - вони б ніколи його не обрали, ні його ні його кандидатів до міськради та облради. Сам він пояснив свій вчинок необхідністю тісніше злитися з місцевою організацією партії влади. «Тепер я одна з рук місцевого губернатора» - говорить мер.   

Таких мамаїв по усій Україні десятки. Вони усвідомлюють, що не можуть більше розраховувати на довіру людей і, через подібні маніпуляції, намагаються передати владі свою підтримку. Таким чином, торгують своїми виборцями "як курчатами на базарі". Прикро, що неспроможність відповідати критеріям ефективного мера, провокує їх захищати  позиції влади. Особисто для Мамая – це єдиний шлях залишитися у владних обіймах. Партія Совість України, через свою пафосну назву, провела, також, на посади мерів і депутатів низку інших політиків. Цікаво, чи зможуть регіонали змусити і їх віддати свої голоси та кандидатів для ПР? Мені це нагадує "заморожених тушок", які намагаються доготувати вже у парламенті.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.