Ні рекламному смітнику

30 серпня 2012, 05:04
Власник сторінки
Юрист
0
309

Громадські активісти хочуть подолати рекламний “смітник” у Луцьку. Незаконне розміщення оголошень та агітаційних матеріалів усюди, де їх можна тільки причепити, приклеїти

Громадські активісти Луцька переконані, що місто не має бути засмічене рекламою. Це створює не тільки інформаційний шум, який негативно впливає на нервову систему людей, а й погіршує благоустрій.

Громадські активісти хочуть подолати рекламний “смітник” у Луцьку. Незаконне розміщення оголошень та агітаційних матеріалів усюди, де їх можна тільки причепити, приклеїти, в рази збільшилося у період передвиборчої кампанії.

Згідно зі статтею 152-ю кодексу України “Про адміністративні правопорушення”, за розміщення реклами у не відведених для цього місцях належить сплатити штраф: громадянам від 340 до 850 гривень, посадовцям і підприємствам – більше тисячі гривень. Додатково правопорушник сплачує і за завдані збитки благоустрою. Саме із політичною рекламою, кажуть, найбільше клопотів.

Ця проблема є не лише в Луцьку, а й багатьох інших містах України. Хоча в деяких вдалося подолати засмічення незаконною рекламою: комунальники щодня її зривають, відповідно, і втрачається сенс розміщення у невстановлених місцях.

Четвертого вересня громадські активісти планують обговорити цю проблему за “круглим столом” з представниками влади, зацікавленими особами та не байдужими лучанами, щоб вирішити її системними діями. Закликають у європейському місті не забувати про культуру, адже чисто не там, де прибирають, а там де не смітять.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.