Квест. Спіймай Попова.

07 грудня 2012, 11:56
Власник сторінки
член координаційної ради ВГО "Київське Віче"
0
472
Квест. Спіймай Попова.

На зустрічі інтелігенції з Філаретом Попова не було, а ось на відкритті некрополю УПЦ МП у Києво-Фролівському монастирі він збирається бути! Авжеж, потрібно обговорити біля 20 захватів УПЦ МП.

.

В XV-XVI сторіччях на місці теперішнього Національного культурно-мистецького та музейного комплекса "Мистецький Арсенал" був розташований Печерський Вознесеньський монастир, який на той час був підпорядкований Печерській Лаврі та ігуменію у цьому монастирі була мати гетьмана Івана Мазепи - Марія Магдалена. Мати гетьмана, про якого казаки та народ казали "Від Богдана до Івана не було у нас гетьмана", підкреслючи важливу роль у становленні української державності. Марина Мокієвська - це було її світське ім'я, та після смерті чоловіка вона прийняла постриг та стала черницею Марією Магдаленою, а після цього була настоятелькою Києво-Печерського Вознесенського та Глухівського жіночих монастирів. Обидва розквітали за її вдалого керування. 


Під час розкопок поворушили біля 350 захоронень серед яких, на думку вчених, є й могила матері Мазепи.


Тому керівництво "Мистецького арсеналу" звернулося до Митрополита Володимира за благословенням на перезахоронення останків.


 Сьогодні у Фролівському монастирі киплять монтажні роботи, бо завтра сюди приїде сам Попов О.П. та Митрополит  московського патріархату Володимир. На фото видно ліворуч некрополя будують сцену, а праворуч будують помост для преси, тож добрі взаємини попів московського патріархату з Поповим мають наміри добре розпіарити.


Російською мовою на банерах повідомлено про подію, правда завчасно вказано, що захоронення вже відбулось.

 

Тут будуть сідати журналісти, щоб добре бачити сцену та місце захоронення



На фото у правому нижньому кутку табличка з попередженням, що вхід заборонений, але ж сьогодні відчинені навіть ворота на вулицю Фролівська, через які мабуть буде заїджати сам Попов О.П.


Всього у монастирі три наземних воріт: один вхід з вулиці Флорівської, головний з вулиці Притисько-Микільської і ще один з Хоривої,


де сьогодні, як ніколи розчищують від снігу.

Тож, щоб упіймати Попова, потрібно розгадати квест.


ось скільки цікавого дізнались активісти Київського Віче, ходивши в монастир по воду для Гостинної Республіки.



 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УПЦ МП,КМДА,Попов,Митрополит Володимир,Київрада,рейдери,Київське Віче
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.