Через терни до… Європи

29 березня 2013, 14:40
Власник сторінки
Народний депутат України
0
271

Беззаперечно, зближення України з Євросоюзом є одним з інструментів модернізації нашої держави і можливістю українців отримати гідний рівень життя.

Партія “УДАР” і депутат її фракції у парламенті робить все необхідне для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.  

Як відомо, ЄС поставив прийняття рішення щодо підписання Угоди в залежність від здійснення певних внутрішньополітичних кроків в Україні. Серед вимог, які висуває ЄС - ліквідація вибіркового правосуддя (проблема стосується засудження опозиційних політичних лідерів ) і проведення широкої судової реформи, проведення вільних та чесних парламентських виборів, пришвидшення реалізації програми реформ.

У деяких українських та європейських політиків підписання у листопаді цього року Угоди про асоціацію між Україною та ЄС викликає сумніви. Адже нинішня влада робить все можливе, щоб на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі Угоду про асоціацію не було підписано. Минулорічні парламентські вибори не були демократичними, лідери опозиції Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, як і раніше, перебувають за ґратами, постійно здійснюється тиск на свободу засобів масової інформації. Не було досягнуто прогресу і в інших ключових областях. Влада свідомо затягує підписання Угоди, балансуючи між ЄС та Росією, яка хоче втягнути Україну до Митного союзу. Проведення реформ потребувало б відданості європейським цінностям, яких Янукович та його команда не поділяють. Тож сподівання Віктора Януковича на підписання угоди з ЄС ґрунтуються не на проведенні реформ, а на розрахунку, що ЄС не захоче втратити Україну у суперництві з Митним союзом.

Звичайно, ми вважаємо, що співпраця з країнами СНД також важлива, але пріоритетом для України є європейський шлях і європейські стандарти. Тому наразі “УДАР” працює по всіх напрямках вимог ЄС. Депутатами нашої фракції зареєстровано 179 законопроектів, основною відмінністю яких є створення умов для вільної конкуренції.

Одним з головних бар’єрів на шляху України до Європи є високий рівень корупції в нашій державі. За даними дослідження, проведеного минулого року центром антикорупційних досліджень Transparency International, Україна піднялась з 152 на 144 місце зі 176-ти країн за результатами індексу сприйняття корупції. Тобто за рівнем корупції у світі Україна посідає місце, яке визнається ганьбою для нації. Для запобігання корупції в державі ми пропонуємо відновити вільний доступ до інформації про державні закупівлі. Так, фракцією “УДАР” було внесено проект №2207 від 06.02.2013, який забезпечує оприлюднення результатів державних закупівель, що дає можливість контролювати договори з переможцем іншими учасниками тендеру.

Ми ініціюємо відміну усіх довідок, витягів та виписок для отримання дозвільних документів (проект №2149 від 31.01.2013). Це, нарешті, змусить чиновників обслуговувати громадян та бізнес, а не навпаки.

Проектом №2571 від 19.03.2013 фракція “УДАР” передбачає справедливу відповідальність платників податків. Відповідно до цього проекту  санкції будуть нараховуватись за несплату податків, а не за помилки у звітності.

Зараз в Україні від двох до п’яти мільйонів працюючих громадян не мають жодних гарантій від держави, бо вони не мають офіційного працевлаштування. Ми вже почали системну роботу по легалізації робочих місць (проект №1182 від 27.12.2012). Фракцією “УДАР” вперше було ініційовано зниження навантаження на заробітну плату, на доходи простих людей.

Хочу зазначити, що в 2013 році Україна посіла 137 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу, який щорічно складається експертами Міжнародної фінансової корпорації Світового Банку, і є ключовим індикатором бізнес-клімату в тій чи іншій країні. Очевидно, що нинішня українська влада не  зробила суттєвих кроків у напрямку прозорості в економіці країни. Україна вже багато років вважається країною з неконкурентною економікою, а тому й інвестиції до нас практично не надходять. Хоча влада і задекларувала курс на детінізацію економіки, однак, як і слід було очікувати, почала не з найбагатших, а з найбідніших українців - простих громадян.

Ми вважаємо, що підписання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС дозволило б оздоровити бізнес-середовище України, створило б умови для процвітання як дрібних, так і середніх підприємств.

Партія “УДАР” не тільки прагне впровадити в нашій державі європейські стандарти життя, а й  чітко знає механізми створення рівних можливостей як в економіці, так і в інших сферах суспільства. Ми зробимо все від нас залежне, щоб восени цього року  Угода про асоціацію між Україною та ЄС була підписана.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: реформа,Європейський Союз,опозиція,партія "Удар",влада,Ткачук,Кабінет Міністрів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.