18 травня – судний день для Януковича та його оточення

11 квітня 2013, 10:33
Власник сторінки
Народний депутат України
0
277

18 травня буде судним днем для президента Януковича та його оточення. Кинувши виклик усій країні, вони сподіваються назавжди захопити владу – необмежену, безкарну, безвідповідальну.

Прагнуть збагачуватися за рахунок країни, використовують на власний розсуд закони, суди, міліцію. Але ми разом спроможні дати відсіч знахабнілій і зажерливій купці бездарних політиків.

Ми всі, українці, бажаємо простих і зрозумілих речей – ми прагнемо мати однакові правила для всіх. Хочемо, щоб визначена Конституцією засада щодо єдиного джерела влади не сприймалося як цинічне знущання. Влада – це народ. І ми повинні показати всю свою міцність духу у боротьбі за належне. Впевнений, супостати злякаються.

Партія «УДАР» разом з іншими опозиційними силами довела свою жорстку принциповість у парламенті, завдяки чому ми домоглися встановлення контролю за особистим голосуванням.  Ми довели, що у влади немає більшості у парламенті. І от тоді представники влади втекли з Верховної Ради.

Повторюсь, на сьогодні влада немає більшості у Верховній Раді. На жаль, не має її й опозиція. Вихід з цього глухого кута один – дострокові вибори. І президента, і парламенту. Ми вимагаємо провести вибори без зміни правил гри – на підставі існуючих законів.

Натомість опоненти замислили нову авантюру – змінити виборчі закони, змінити Конституцію на референдумі, закон про який і сам був прийнятий незаконно за допомогою «піаністів».

Настав час, коли кожний з нас повинен прийняти рішення. Рішення такої важливості ми приймали у 91-му році, коли голосували за незалежність. Зараз ми повинні обрати для себе: ми хочемо бути громадянами, чи залишитися підданими у безмежному царстві Януковича. Відмінність між цими поняттями я бачу так: громадяни мають право голосу, вони можуть вимагати від влади ефективної роботи і притягати її до відповідальності. А підданими маніпулюють. Підданих використовують і грабують. Чи не таке ставлення ми відчуваємо на собі зараз?

Ми повинні згуртуватися і відстояти свої права 18 травня. Цей день має стати днем, коли влада Януковича відчує волю людей. Давайте одночасно у Києві, у кожному місті чи кожному селі вийдемо на вулицю і висловимо свою думку – ми не задоволені тим, що відбувається сьогодні у країні! Доведемо нинішнім можновладцям, що вони помиляються. Влада – це не вони, влада – це всі ми – громадяни України. Якщо сотні тисяч піднімуться під цими гаслами, влада не зможе нас ігнорувати. Ми змусимо її поважати нашу думку і виконувати волю народу.

Невже ми не заслуговуємо на розумну і відповідальну перед народом владу? Давайте разом доведемо, що ми гідні кращого. Зустрічаємося 18 травня на Всеукраїнській акції протесу!

Ткачук Геннадій

Народний депутат України

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,президент,опозиція,УДАР Віталія Кличка,уряд,мітинг,Ткачук,прем'єр-міністр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.