"Безпосередня демократія"

22 жовтня 2013, 11:58
Власник сторінки
0
242

Політичний пульс України

Узагальнюючи контент інформаційного простору, та враховуючи реальну соціально – економічну, політичну ситуацію в Україні сьогодення, необхідно зробити висновки, що саме таку назву цілком обгрунтовано має новостворювана загальноукраїнська, відкрита громадська організаційна структура суспільноактивних громадян України, які своєю метою визначили боротьбу за виконання прав і свобод, гарантованих Конституцією України.  Солідарна єдність спільноти базується на принципах високої моральності, справедлівості, гуманності та мужності ії учасників, вірності визначеній меті.

   Членство в структурі є нефіксованим. Інформаційним ресурсом структури є, насамперед, можливості Інтернета, а також інші засоби зв'язку, спілкування та координації дій. Загальний моніторинг ситуацій у країні забезпечується за ініціативою громадян, самоорганізованих в осередки народного контроля за будь-якими сферами суспільного життя. Ефективним методом консолідованої боротьби кожного громадянина за свої права і свободу, визнаються переважно форми прямої (безпосередньої) демократії. При цьому, використання в середовищі структури інформаційних моделей байесовського типу, гарантує можливість оперативно залучатися великій кількості учасників до різних міроприємств. До речі, можна очікувати, що уже найближчим часом, в зв'язку з наближенням президентських виборів, будуть реалізовуватися і нові політтехнологічні проекти з арсеналу кібервійн та теорії штучних катастроф.

    Беручі до уваги політичні, соціально – економічні реалії сьогодення, важливим завданням для реалізації українського шляху побудови громадянського суспільства в Україні, визначено необхідність активної участі учасників цієї структури в обговоренні змін до Конституції та способи здійснення контроля за дотриманням законності процедури проведення референдума з цього питання. Також, на часі, організація роз'яснювальної роботи серед виборців, щодо оцінки програмових засад кандидатів на президентських виборах у 2015 році; забезпечення чесних, прозорих виборів; навчання методів боротьби проти використання адмінресурсу на виборах.

   Глибоке усвідомлення того факту, що сучасна чиновницька та політична еліта, психологія якої сформувалася на пріоритетах особистих матеріальних цінностей, неспроможна до поступу для усунення катастрофічної соціальної та правової нерівності між людьми, що є небезпечним викликом, становлячи загрозу для існування незалежної України, невідворотньо змушує громадян державницького світогляду, інтелектуалів нового покоління з нестандартним, конструктивним мисленням, активно діяти, щоб запобігти подіям за "арабським сценарієм", при накопиченні критичної величини потенціала народного гніву. Перспектива приєднання до ЄС відкриває простір незнаних в Україні можливостей прямої демократії в боротьбі за права, законність і свободи для кожної людини, створює умови для конституційного демонтажу кланово – олігархічної системи.

   Іменем України, як символом віри, надії, кожен громадянин країни захищає свої права і свободу вільної людини.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.