Чому люди зібрались на Майдані?

09 грудня 2013, 22:43
Власник сторінки
Журналист
0
219
Чому люди зібрались на Майдані?

Що потрібно Україні – Європа чи Росія?

Чому люди масово зібрались на головній площі столиці і вже 19 днів поспіль не покидають «посту»? Яких поглядів дотримуються євромайданівці (саме так прозвали учасників мітингу на Майдані)? Чого вони прагнуть домогтись своїми протестами і які вимоги висувають? З першого погляду, відповіді на ці питання цілком очевидні та зрозумілі кожному, але насправді не все так просто…

Ходять чутки, що то так сильно українці ненавидять братів своїх росіян, що ніяк не згодяться на приєднання до Митного Союзу. Інші подейкують, що, влаштовуючи масові зборища, українці вимагають приєднання до Європейського Союзу. У Східних регіонах поширюються думки, що євромайданівці прагнуть порушити стабільність у державі і мають на меті вчинення державного перевороту. Вельмишановний Президент Російської Федерації Володимир Путін у виступі висунув ще одну думку (на мій погляд найбезглуздішу) – українці таким чином роблять підґрунтя для нових президентських виборів; дослівно це звучало наступним чином: «Они готовились к президентской избирательной кампании весны 2015 года. Просто это небольшой фальстарт в связи с определенными обстоятельствами, но это все заготовки к президентским выборам» (джерело: http://voronz.in.ua/recomend/9-12-13-14361). За останній час багато різних, часом абсолютно протилежних думок висловлювали як українські, так і російські, і навіть європейські політики. Чого тільки не приписували Євромайдану, як його тільки не називали і у чому тільки не звинувачували… Виникає природне питання, чому ж насправді люди зібрались на Майдані?

Українці живою стіною цілодобово стоять на Майдані Незалежності далеко не через Росію чи ЄС, і, тим паче, не через опозицію чи пануючу владу… Українці масово вийшли на вулиці рідних міст через бажання жити у вільній демократичній державі! У державі, у якій панує закон та правова справедливість. У державі, у якій карають винних і не обвинувачують безневинних. У державі, де громадяни мають право вільно висловлювати свою громадську позицію, і при цьому не бути жорстоко по-звірячому побитими силовими підрозділами влади. Українці хочуть жити у державі, у якій на першому місці права людини. У державі, у якій працює закон і він один для всіх, а не вибірково за мандатами. У державі, у якій панує справедливість!

Українці вийшли на вулиці саме через бажання жити у вільній демократичній державі, у якій панує закон та правова справедливість, а не безкарність, корупція та неправомірна влада за заслонами беркуту. Люди вийшли відстоювати свою думку і стоять вони не проти Росії, як вважає сама російська влада, і не за порушення стабільності у державі, як думають на Сході України, а просто за свою країну, за свою Батьківщину – за рідну неньку УКРАЇНУ!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.