Київрада просить Верховну Раду врятувати Біличанський ліс

02 жовтня 2013, 08:22
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
578

Київська міська рада вчергове звернулась до Верховної Ради України з проханням затвердити межі Києва.

Ми звернулись до Верховної Ради з проханням якомога швидше затвердити межі Києва і захистити багатостраждальний Біличанський ліс. Адже встановлення меж столиці Верховною Радою дозволить вберегти Біличанський ліс і територію Києва від посягань селищних рад Коцюбинського та Гостомеля.

 

Звернення до Верховної Ради України щодо встановлення меж Києва має надзвичайно важливе значення з огляду на рішення Київського окружного адміністративного суду, який скасував рішення Київської міської ради «Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення і зміни меж міста Києва».

 

Це чергове рішення суду, яке освячує дерибан Біличанського лісу. Як ви пам’ятаєте суди скасовували майже усі рішення Київради, спрямовані на захист Біличанського лісу. Разом з тим, рішення Коцюбинської селищної ради про відчуження цього лісу суди визнають законними. В такій ситуації втручання парламенту допоможе вберегти зелені легені Києва від знищення. Адже встановлення меж Києва є виключною компетенцією Верховної Ради України.

 

Нагадаю, що Коцюбинська селищна рада намагається включити до площі селища понад 4 тис. га території Києва. Також Коцюбинською та Гостомельською селищними радами всупереч законодавству уже відчужено у приватну власність майже 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу.

 

У Верховній Раді створено міжфракційне обєднання «За збереження Біличанського лісу», до складу якого увійшли близько 50 депутатів з різних політичних сил.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.