Що важливіше: державні дачі чи здоров'я дітей?

15 травня 2013, 15:45
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
831

Сьогодні Комітет Верховної Ради з питань бюджету провалив мій законопроект про припинення фінансування державних дач. Проголосувало "за" тільки 7 членів з 37

Під час розгляду питання мене шокувала поведінка деяких народних депутатів, але про це пізніше.

Державні дачі для сучасних високопосадовців з усім "наколядованим" за роки роботи – це просто моральне убожество. Багато говориться про те, що пора припинити надання чиновникам нічим необґрунтованих пільг. А на практиці ми маємо державні дачі як заповідники «еліти», на фінансування яких в бюджеті 2013 року передбачено 56 мільйонів гривень.

Тому Радикальна партія виступає за ліквідацію державних дач як символу соціальної несправедливості і спрямування коштів, передбачених на їх утримання, на лікування важкохворих дітей. Відтак я зареєстрував в парламенті відповідний законопроект. Але контрольована Партією регіонів більшість членів бюджетного комітету ВР відхилили законопроект: вони вважають, що порятунок життя і здоров'я цих нещасних діточок є менш важливими, ніж дармові дачі для і так далеко не бідних людей.

Хочу щиро подякувати тим депутатам, які, незважаючи на політичні протиріччя, підтримали мій законопроект: Олександр Фищук, Андрій Іллєнко, Павло Різаненко, Оксана Калетник, Юрій Михальчишин, Лариса Байдюк, Олег Медуниця.

Під час розгляду питання мене шокувала поведінка деяких народних депутатів, якщо їх, звісно, можна назвати "народними". Член Комітету, регіонал Артур Мартовицький сказав наступне, цитую: "Мне не понятен этот законопроект". А секретар Комітету Володимир Шкварилюк (від "Батьківщини"!) заявив, що мій законопроект розбалансовує бюджет. Я і не заперечую: настрій державних утриманців я справді розбалансовую!

Міністерство фінансів теж не підтримує мій законопроект, стверджуючи: "Слід звернути увагу, що згідно із оперативними даними Державної казначейської служби за січень-квітень поточного року за зазначеною бюджетною програмою видатки загального фонду вже проведено в обсязі 26,6 млн. гривень (95% плану за відповідний період та 29,7% до бюджетних призначень на рік). Тобто, значна частина запланованих коштів вже використана за їх цільовим призначенням". 

Отака у нас "справедлива" країна: виплати зарплат бюджетникам затримують місяцями, лікарні і школи масово закривають під приводом нестачі бюджетних коштів, а фінансування державних дач - із перевиконанням плану. 

Бог все бачить - і рано чи пізно за цей гріх їм доведеться розплачуватися

Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,РП,Комітет з питань євроінтеграції,Бюджетний комітет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.