Туалетна реформа ім. Колеснікова

14 січня 2013, 12:51
Власник сторінки
Політолог, аналітик
0
2627

Не "Хюндаєм" єдиним!

Із 1 грудня 2012 р. на українських вокзалах більше не буде платних туалетів. Так заявляв тоді ще віце-прем'єр Борис Колесніков, очевидно, намагаючись хоч якось перебити інформаційний негатив щодо фіаско із потягами "Хюндай".

І як ви думаєте, чим закінчилася "туалетна реформа"? Аналогічним провалом, адже бажання сподобатися пасажирам за будь-яку ціну вилилося в те, що на Центральному залізничному вокзалі в Києві залишився лише один робочий туалет в південній частині гігантського приміщення. 

На двох інших, найбільш популярних,  зручних, і чистих, що працювали по обидва боки від ескалатору біля центрального входу  - сьогодні висять промовисті таблички "Закрито".

 Чи створило це додаткові робочі місця? Чи додало це зручностей клієнтам вокзалу? Звичайно ні. Чи покращила ця реформа якість сервісу і чистоту туалетів? Кожний киянин може переконатися на власному досвіді, відвідавши будь-який платний туалет, і порівнявши його із безплатним, наприклад в Гідропарку, чи в пішохідному переході.

 Зрештою, ніщо не заважало Колеснікову поряд із безкоштовними туалетами на Центральному залізничному вокзалі, дозволити працювати й платним, в інтересах зручності для пасажирів. Переконаний, його б здивуванню не було меж, бо бажаючих культурно сходити в туалет за 2 гривні, виявилося б не менше, а той більше ніж на "халяву".

"Це взагалі нонсенс – до 2012 року протриматися на кооперативному русі 1989-1991 років", - обурювався Колесніков. 

Розумію, що тема досить комічна, але й показова. Іноді в кооперативному русі нічого поганого немає, (до відома пана Колеснікова, кооперація основа середнього класу в ЄС), а бажання "покращити" і "зареформувати" все на світі в ручному режимі, всупереч ринковій і звичайній логіці, призводить до таких от "видатних" результатів на практиці.





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Колесников,Хюндай Hyundai Укрзалізниця Укрзализныця Євро-2012
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.