Ірпінь перед загрозою втрати більш ніж половини своєї землі

28 вересня 2012, 08:05
Власник сторінки
0
774

місцевий референдум

Всі ми знаємо, що з приходом до влади в місті Ірпені Скаржинського В.Д. розпочалось нещадне розбазарювання ірпінської землі. Під незаконну роздачу потрапили міські сквери, парки та могили солдат.

Як виявилось, цього замало для задоволення амбіцій Скаржинського В.Д. Міський голова разом з кандидатом в народні депутати Мельником П.В. вирішили доділити цінні гектари земельних ресурсів міста Ірпеня, які частково вже передані у власність громадян. Злочинна схема полягає в тому, щоб зменшити територію міста Ірпеня з 3700 га до 1700 га на користь Києво-Святошинської районної держадміністрації.

При цьому, в порушення чинного законодавства та з метою приховання протиправних намірів по зменшенню території міста, - вся робота була проведена таємно, в період передвиборчої суєти та максимально короткі строки, без винесення питання на розгляд Ірпінської міської ради, що грубо порушує порядок прийняття таких рішень  передбачений нормою п. 41 ч. 1 ст. 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 19 Конституції України. Більше того, Скаржинський В.Д.  та Мельник П.В. обрали підходящий час для проведення злочинних махінацій, а саме всі дії були вчинені в період передвиборчої компанії та політичних провокацій з боку провладної більшості.

Міський голова встиг навіть передати нову індексну-кадастрову  карту меж міста, якою зменшено його території на два гектари в одноосібне юридичне розпорядження Києво-Святошинської районної адміністрації. Ми можемо тільки здогадуватися, яку винагороду отримав за цю махінацію пан мер разом із Мельником П.В.

Я тільки можу впевнено сказати, що громада міста: по-перше втратила свою землю в тих межах, що перебуває незмінною із середини 80-х років. По-друге, громадяни, які отримали земельні ділянки під забудову в районі Стоянки не зможуть отримати юридичну адресу, відповідно не зможуть й зареєструватися. По-третє, втрачено 1,5 млн. гривень бюджетних коштів за розроблення генерального плану міста з межами 3700 га. По-четверте, необхідно знову витрачати кошти для розроблення нового генерального плану. Найголовніше те, що чинну владу абсолютно не цікавлять інтереси громади. Але ж всі гроші, які пішли та підуть на нікому не потрібні маніпуляції могли б бути використані для вирішення реальних проблем міста.

Під час перебування на посаді заступника міського голови, мною були застосовані титанічні зусилля задля збереження меж міста та зупинення розкрадання парків та скверів. Сьогодні, як депутат Ірпінської міської ради, я намагаюсь контролювати питання розбазарювання Ірпінської землі та висвітлити цю проблему громаді міста з метою припинення злочинних дій з боку влади та окремих представників Партії регіонів. Я та інші опозиційні депутати неодноразово звертались до міського голови Скаржинського В.Д. з вимогою в судовому порядку скасувати незаконну індексну-кадастрову карту. Але ні міський голова, ні представники провладної більшості ніяким чином не реагують на порушення прав та інтересів громади Ірпеня.

Загалом, чинною владою міста порушені конституційні права територіальної громади міста Ірпінь передбачені ст.ст. 13, 14 Конституції України. А також порушені права осіб, які отримали земельні ділянки в районі Стоянки та являються їх власниками.

З метою, відновлення територіальної цілісності міста та прав його мешканців, вважаю за доцільне провести, у відповідності до чинного законодавства, місцевий референдум та зупинити корупцію, беззаконня та свавілля, що панує в нашому місті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.