Херсонська міськрада заборонила проводити виставку про визвольний рух в Україні

14 вересня 2012, 07:26
Власник сторінки
Народний депутат України 4,5,6 скликань, лідер політичної партії Українська платформа «СОБОР»
0
779
Херсонська міськрада заборонила проводити виставку про визвольний рух в Україні

Нинішня влада боїться української історії

Херсонська міська рада заборонила виставку «Народна війна 1917-1932 рр.», яка присвячена державотворенню та визвольному руху України 1917-1932 років. Про це заявив автор експозиції, голова Київського міського товариства «Меморіал» ім. Василя Стуса і член виборчого списку Української платформи «Собор» Роман Круцик.
Представники влади аргументували своє рішення тим, що мовляв, у Херсоні день міста, а виставка надто «сумна для дня міста».
За такою ж логікою, треба заборонити всю нашу історію, бо вона не те, що сумна, а здебільшого трагічна.
Слова «сумна виставка» – нещирі, це, по суті, відмовка, адже, за інформацією Романа Круцика, з пропозицією провести цю ж саму виставку до херсонської влади зверталися вже кілька разів, проте вона щоразу знаходила якийсь привід, аби відмовити.
Сам автор вважає, що просто влада на місцях бере приклад з керівництва держави, яке саме не поважає історію Україні, і не хоче, аби знали й поважали історію українці.

Кілька слів щодо експозиції. «Народна війна 1917-1932 рр.» отримала схвальну оцінку НАН України та Українського інституту національної пам’яті, а також зареєстрована Міністерством освіти і науки як науковий твір.
Виставка складається з 29 стендів, її матеріали побудовані на досі невідомих документах, опрацьованих у архівних установах 18-ти областей України і відображає боротьбу Східної України проти більшовицької окупації періоду 1917 – 1932 років.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.