Влада-банкрут і монетизує останнє, що залишається від країни

23 липня 2012, 16:42
Власник сторінки
Політик
0
7143

Уряд замовчує, що виконання бюджету вже фактично зірвано.

Як повідомляє Держстат, в Україні спад промислового виробництва в червні 2012 року, порівняно з червнем 2011 року, становив 1,4%. За даними Держстату, спад виробництва зафіксований у більшості галузей. Одна з провідних експортних галузей, металургія, за підсумками січня-травня 2012 року продемонструвала відчутне скорочення виробництва. Так, виробництво сталі скоротилось на 4,4%, а прокату на 7,7%.

Найбільше зниження обсягів промвиробництва зафіксовано у виробництві коксу, продуктів нафтопереробки — на 33,8%, а також у легкій промисловості — на 10,9%. Машинобудування в червні поточного року, порівняно з червнем 2011 року, показало зниження обсягів виробництва на 8,9%, проти травня 2012 року — 3,2%.

У той же час, прем‘єр Азаров нарахував приріст ВВП за перше півріччя на 2,5%.

При цьому, уряд замовчує, що виконання бюджету вже фактично зірвано. Адже в бюджеті-2012 розраховано зростання ВВП на 3,9% за рік.

Для України навіть зростання на рівні 2% - 2,5% - це фактично нічого. Попит в Китаї та Індії на сталь і зерно згортається, згортаються й успіхи нашої влади.

Уряд повідомляє про мікроскопічне зростання і подає це як велике досягнення. Причина такого явища одна – економіка гальмує. Далі, ближче до виборів, звітувати уряду буде ні про що, крім як про рецесію. В кращому випадку, про стагнацію. Падіння у червні, у порівнянні до травня, становило вже 2,5%. Тоді, вочевидь, Микола Азаров згадає свій улюблений економічний індикатор – ціни на капусту. 

Тим часом, влада-банкрут готує великий розпродаж. За словами глави Фонду держмайна Олександра Рябченка, "Газпром" та компанії, що вже працюють на ринку, зможуть бути претендентами на купівлю українських облгазів. Крім того, уряд готується розпродати титанову галузь. Фірташу. Уряд доручив передати 100% акцій ДХК "Титан Україна" Фонду держмайна для продажу акцій "Сумихімпрому", "Кримського Титана" та ДАК "Титан".  

Не забуваймо й про те, що влада готує післявиборчий розпродаж земель України. Зокрема, ще до формального початку земельної реформи, влада профінансувала на 120 мільйонів гривень створення Земельного банку, який за задумом «реформаторів», консолідуватиме земельні ресурси країни задля їхньої наступної роздачі «своїм».

Якщо так піде й надалі, то на наступній зустрічі в Україні, російський президент Путін говоритиме виключно з російськими байкерами та їхніми подругами, бо говорити з Януковичем вже не буде про що. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: бюджет,Янукович,Азаров,Яценюк,Україна,Путін,Європа,Російська Федерація,Пишний
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.