Палаюча Сирія: світ на порозі нової глобальної війни

18 липня 2012, 15:44
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1046

Сьогодні в Сирії трапилася дуже резонансна подія: в результатів вибуху в центрі сирійської столиці, здійсненого смертником, загинув міністр оборони цієї країни генерал Давуд Абдулла РАДЖ.

Вибух мав свого роду символічний підтекст, оскільки трапився під час проведення урядової наради за участю керівництва служб безпеки Сирії. Внаслідок вибуху серйозні поранення також отримали кілька членів Кабінету міністрів країни, а також зять Президента Сирії Асеф Шаукат. Західні джерела вказують також на те, що від вибуху також загинув міністр внутрішніх справ Сирії Мухаммед Аль-Шаар та заступник міністра оборони Сирії Ассеф Шавкат.  

За моєю інформацією, три вищих державних діяча, які загинули внаслідок вибуху, входили до найближчого оточення Президента Сирії Башара АССАДА. Фактично сирійський Президент втратив своїх надійних соратників в умовах, коли сирійська влада продовжує катастрофічно втрачати підтримку власного народу та все більше заглиблюється в міжнародну ізоляцію. Тому доволі легко уявити собі, який глибокий психологічний та політичний удар отримав Б.Ассад внаслідок цієї трагічної події. 

До речі, характер вибуху опосередковано свідчить про те, що до його організації могли бути причетні люди з оточення чинного сирійського Президента. Якщо це так, то режим Ассада впритул наблизився до свого повного колапсу. А опозиційні сили навпаки – близькі до перемоги.

Єдине, що сьогодні тримає режим Ассада на плаву – це жорсткі позиції Росії та Китаю, які продовжують блокувати прийняття Радою Безпеки ООН відповідної Резолюції, спрямованої на стабілізацію ситуації в країні. Якщо після вибуху та загибелі вищих державних чиновників Москва та Пекін не переглянуть свою позицію, країна може зануритися у внутрішній хаос та повномасштабну громадянську війну.

А це – пряма дорога до початку глобального конфлікту, в який можуть бути втягнуті основні світові гравці.

Радикальна партія України закликає усі держави – постійні члени Ради Безпеки ООН негайно скликати термінове засідання в Нью-Йорку з метою вироблення та ухвалення Резолюції щодо ситуації в Сирії.

МЗС України має негайно відреагувати на цю подію та через свою місію в ООН спонукати членів Радбезу до схвалення відповідних рішень. Варто також скликати термінове засідання РНБО України, щоб виробити позицію нашої держави на випадок найгіршого сценарію розвитку сирійської кризи.

Поки є час зупинити глобальну катастрофу. 

 

Олег Ляшко,

Лідер Радикальної Партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Москва,президент,Ляшко,опозиція,РПЛ,Сирія,Радикальна партія,РНБО,Башар Ассад,Україна,Олег Ляшко,liashko,oleg liashko,rpl,МЗС України,Рада Безпеки,Пекін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.