IT-жаргон, Barclays та український економічний успіх

20 березня 2012, 11:08
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
877

Чи знаєте ви свій C++ з вашої Sybase? Чи знаєте ви різницю між SQL та ORM? Якщо так, ви можете отримати високооплачувану роботу в Києві, Львові чи Харкові.

Чи знаєте ви свій C++ з вашої Sybase?  Чи знаєте ви різницю між SQL та ORM?  Якщо так, ви можете отримати високооплачувану роботу в Києві, Львові чи Харкові.

Улітку 2010 року я написав блог про те, як британська компанія Barclays Capital, що співпрацює з EPAM Systems, обрала Київ для розміщення свого третього – після Праги та Сінгапуру – глобального технологічного центру.  Я зазначав, як поєднання висококваліфікованих програмістів і новітніх технологій уможливлює створення високооплачуваних робочих місць в Україні, а також як, починаючи з 70-ти IT-спеціалістів, керівництво компанії мало намір розширити штат до 500 або більше співробітників до кінця 2012 року.

Менше ніж два роки потому я відвідав офіс EPAM у Києві, аби привітати 500-го члена команди Barclays Capital, а також 2000-го члена української команди EPAM.  Я зустрівся з декількома молодими IT-спеціалістами, і був вражений їх технічною кмітливістю (тобто, мені було важко зрозуміти, чим вони займаються), а також рівнем їх заробітної плати.  З огляду на подальший набір співробітників, це є справжньою історією успіху як для Barclays, так і для України.

До речі, під час мого нещодавнього візиту до Львова мені сказали, що Львів, Харків і Київ є головними українськими центрами аутсорсингу послуг з інформаційних технологій, а також аутсорсингу фінансових та інших бізнес-послуг завдяки великій кількості здібних комп’ютерних спеціалістів у цих трьох містах.  Це приємно чути.  Це також означає, що вам не потрібно вміти гвинтити гайки, аби отримати цінну, конкурентоспроможну й затребувану в світі роботу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.