Допоможімо Януковичу!

07 лютого 2012, 14:20
Власник сторінки
Політик
0
1421

За традицією, яка гартувалася президенською канцелярією протягом останніх двох років, якщо на запитання немає відповіді, то воно автоматично знімається.

За традицією, яка гартувалася президенською канцелярією протягом останніх двох років, якщо на запитання немає відповіді, то воно автоматично знімається. Питання може й знімається, а от проблема не зникає.

До чого я веду. Замовчування та незрозуміле белькотання з боку влади, а саме, президента Януковича, досягло свого апогею.

На Мюнхенській конференції з питань безпеки, під час дискусійної панелі на тему "Енергетика, ресурси та екологія: нові параметри безпеки", Арсеній Яценюк, у присутності іноземних дипломатів, звернувся до президента із запитанням, відповідь на яке, від Януковича хотілось би почути, мабуть, кожному журналісту у нашій державі, навіть провладному і найбільш проплаченому. Питання, яке піднімалося у публічній площині і політиками, і політологами, і економістами, і соціологами. Питання, яке скандував натовп під Верховною Радою, питання, відповідь на яке, хоче отримати кожен небайдужий до свого майбутнього українець.

Нижче я наведу розгорнутий текст прямого запитання Арсенія Яценюка до Віктора Януковича:

"Коли ми говоримо про енергетику, ми завжди говоримо про Росію. Принаймні, в Україні. І зокрема в Україні це стосується колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка зазнає політичних переслідувань через газову угоду з Росією. Я переконаний, що Тимошенко має бути звільнено в найближчому майбутньому. В питанні енергетичної безпеки потрібна спільна енергетична політика, Україна має стати частиною цієї політики. Втім, наразі я говорю про диктат з боку Росії щодо ціни на газ і його транспортування, поглинання російським "Газпромом" іноземних активів.

Пане Президенте, Ви дуже доброзичливий з нашими російськими "партнерами". Ви знищили перспективу членства в НАТО. Ви подовжили перебування Чорноморського Флоту Росії на українській території. Але незважаючи на це, відносини з Росією не такі добросусідські – Україна платить найвищу в Європі ціну на газ.

Пане президенте, що ви плануєте робити з нашими російськими сусідами?"

Віктор Янукович так і не відповів на запитання. Як кажуть: "а у відповідь – тиша". В цьому місці в президентському записникові пусті аркуші – думки відсутні.

Шановні українці, я пропоную Вам долучитися до обговорення та запропонувати свої варіанти відповіді на запитання. Складемо розв'язник (посібник із відповідями на екзаменаційні питання у школі) та передамо на опрацювання.

Можливо, Їм простіше буде визначитися із майбутнім держави, якщо Йому будуть запропоновані варіанти – а) б) та в)?

Для зручності викладаю посилання на відео із запитанням (мовою оригіналу).
http://www.youtube.com/watch?v=yLBQsXj_lYE&feature=youtu.be


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: газ,Янукович,Яценюк,Россия Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.