Рік Фотожаби

18 січня 2012, 13:12
Власник сторінки
громадський діяч
0
3853
Рік Фотожаби

У колективному пориві поняття лідерства, жертовності, місіонерства поступаються масовому психозу, а організаційна робота - істерикам у розрахунку на телекамери чи самоспаленням у фейсбуках.

Який там у нас рік 2012? Рік Дракона? 
Якщо він зелений, то цілком може виявитися жабою. Фотошоп дає усі можливості.
Незадоволення владою у країні шириться. Але не зростає, критичної маси для вибуху нема. 
На початку року ми з колегами по Українській альтернативі доставили до музею у Медведівці, (Холодний Яр, Черкащина) комп'ютер, придбаний на кошти, зібрані добрими людьми. У музеї нам розповіли, що якщо у 2010 році Холодний Яр відвідали 36 тисяч чоловік, то у 2011 році - лише 30 тисяч. Холодний Яр - серце України, епіцентр потужного енергетичного заряду з історією бунту і нескреності. 
Судячи з акцій, які відбуваються щороку - пам'яті Г.Гонгадзе, Голодомору та інших, кількість учасників на них дещо зменшується. Неможливо постійно тримати кулак стиснутим? Може й так. Ну, тоді давайте будемо у соцмережах фотожаби на В.Януковича і Ко перепощувати! Шляхетне заняття для душ, спраглих за революцією! Останній винахід - обливати фарбою білборди. Масовий облив, звісно, річ безпрецедентна, і тут би навіть Самому задуматися. Але річ не у цьому, та навіть і не у Ньому.
Ідеї швидко ширяться, але дрібнішають. Енергії не накопичуються, а йдуть у віртуальний гудок. Інтереси нарізаються ще дрібніше, а особистості дрібнішають. У колективному пориві поняття лідерства, жертовності, місіонерства поступаються масовому психозу, а організаційна робота, яка чи не єдина має зараз сенс - істерикам у розрахунку на телекамери чи самоспаленням у фейсбуках. 
Суспільство замість структурування розпадається на сотні мікроакцій та міні-ініціатив. І це ще добре, бо решта намертво окопалися. Для українця оборона - чи не найприродніший стан. А ті, хто атакують, метають фотожаби.
Що буде у цьому році? Та нічого не буде! Рік приносить ідеальний "інформаційний привід" для того, аби усі, хто не хоче миритися з кримінальною владою, об'єдналися і вимели цю владу. Проте, видать, не час. Питання у тому, що настане швидше: ми домовимося і перехопимо у влади ініціативу, чи ми перечубимося і встановиться справжня диктатура і тоталітаризм.
З Новим роком усіх!
Роком Фотожаби!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Украина,Україна,революція,Фейсбук,Холодний Яр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.