Падіння світових цін на продовольство є тимчасовим

04 листопада 2011, 11:35
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1034

Протягом останніх двох кварталів поточного року на світовому ринку спостерігається певне зниження цін на продукти харчування. Проте падіння вартості продовольства – тимчасове явище.

Звичайно, це певним чином полегшило ситуацію у найбідніших країнах світу, зокрема африканських, які найбільше потерпають від браку харчів.

Однак, за оцінками експертів Радикальної партії, така ситуація вже на початку 2012 року різко зміниться у зв’язку з обмеженими пропозиціями на ринку продовольства. Руйнівні наслідки масштабної повені у Таїланді лише додають невизначеності щодо цінової ситуації на харчі.

У цьому зв’язку світ рятуватимуть фактично найбільші сільськогосподарські держави світу, у тому числі США, Аргентина, Бразилія, Китай, Україна та Російська Федерація.

З 3 по 4 листопада цього року питання продовольчої безпеки обговорюють країни Великої двадцятки.

Закликаю учасників саміту звернути у своїх дискусіях особливу увагу на величезний аграрний потенціал України, який може реально допомогти стабілізувати ситуацію на світовому ринку продовольства.

Значні інвестиції в активний розвиток сільського господарства України, над чим працює Радикальна партія, допоможуть не лише українському селу, але й світу.

 

Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: США,Китай,Аргентина,Ляшко,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Російська Федерація,ціни,аграрний потенціал,Бразилія,світовий ринок продовольства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.