24 серпня 2011 року - 20 років незалежності України

22 серпня 2011, 10:14
Власник сторінки
И.о. ректора Национального университета биоресурсов и природопользования Украины
0
1501

В цей день, на жаль, не всі громадяни України будуть святкувати двадцяту річницю незалежності своєї держави. Не всі задоволені своїм життям. Бо незалежність прийшла до багатьох неждано, хоч багато хто за неї боровся, багато хто страждав. Але так відбулося

Україна має тисячолітню історію, але незалежною вона стала тільки тепер. Ми завжди схиляємо голову перед Ярославом Мудрим і Володимиром Мономахом, Петром Могилою і Іваном Вишенським, Богданом Хмельницьким і Тарасом Шевченком, Іваном Франком і Михайлом Грушевським, Володимиром Вернадським і Борисом Олійником, Миколою Амосовим і Ліною Костенко, сотнями і тисячами славних наших земляків. Це вони створювали нашу країну, робили її історію і сьогодення.

Для нас, нині сущих на нашій рідній, казковій землі, аксіомою мусить бути те, що потрібно повсякденно зміцнювати свою країну, трудитись, творити і навчатись на благо всіх і кожного. Нині ми маємо свою державу, незалежну Україну. За роки, що минули, дещо здолано бар‘єр несвободи, але, на жаль, втрачено справедливість. Кілька сімей, кланів, фінансово-промислових груп володіють двома третинами економічного потенціалу держави! Хіба про таке життя нащадків мріяли козаки та повстанці під орудою Богдана Хмельницького чи наші батьки, які відбудовували країну після фашистської навали.

«Справедливість» не пропонує забрати все у багатих і віддати бідним. Це вже було і чим це закінчилось ми бачили. Ми пропонуємо такі правові механізми, які б стимулювали до праці, до творення активних, творчих людей як в бізнесі, так і в науці, мистецтвах. Справедлива оплата праці, стимулюючі податки, чесна пенсія, опора на нові технології, освіту і науку, виховання партіота-громадянина, – ось стрижень нашої політики, яка викладена у нашій програмі «Справедлива Україна». Основою держави мусить бути людина праці. Не можна допустити існування паразитів, які живуть тільки за рахунок визискування природних ресурсів і експлуатації людей, дешевої робочої сили. На цьому нині і жирують олігархи. Щороку люди праці не доотримують чесно зароблених майже 500 млрд. гривень. Середній клас малочисельний і слабкий, він серйозно не впливає на ситуацію в суспільстві. Богданове гасло «Україна без холопа і пана!» нині є актуальним, як ніколи.

Підводячи підсумки двох десятків років незалежності, згадуючи вікову історію країни, ми бачимо все - і добре і зле, перемоги і поразки. Країна є, її визнали в світі. З‘явилося покоління, яке народилося в Україні і іншої Батьківщини не знає. Але, на нашу думку, ще не зроблено головного. Ми не стали єдиним народом, єдиною нацією, незалежно від того, хто якою мовою розмовляє і до якої церкви ходить. Держава, школа, громадськість, церква не виробили єдиних моральних підходів до виховання людини. В суспільстві не існує ідеалу Людини, Українця, який би був Громадянином своєї країни, гордився б нею і для якого був би відкритим весь світ. Ми весь час говоримо про європейські стандарти, маючи на увазі матеріальні блага, умови життя. Згадуємо про свободу слова і політичні права, але часто забуваємо про душу, совість і мораль. Результат – бізнес аморальний, політики брехливі, влада хапуча. Слід виховувати інші цінності в суспільстві. Щастя людини не в золоті і хоромах, крутому авто і яхті. Щастя – в доброму здоров‘ї, гармонії душі і тіла, в справедливому суспільстві. Тобі добре ніколи не буде, якщо всім навкруги зле! Це розуміння доброти мусить виділяти нас з усіх народів і країн. Працелюбні, моральні, вільні і творчі громадяни – ось мета нашого суспільства. Буде так і будуть статки.

Людей треба повернути в політику, подолати зневіру і апатію. Ми не повинні спокійно і безтурботно дивитись на те, що діється в країні. Треба йти на вибори, формувати владу, жорстко питати з неї. І ще одне. Країні не слід обирати шляху доганяючого розвитку. Матеріальні блага рано чи пізно закінчуються, моральні і духовні джерела українського народу не вичерпні!

Тож, вітаючи всіх своїх земляків, друзів, однопартійців, всіх громадян України із першим двадцятиріччям, бажаємо всім справжнього щастя, миру і злагоди. Хочу, щоб ми гордились своєю країною, хочу, щоб для цього кожен з нас зробив все можливе і неможливе. Кращої землі, ніж українська, немає в світі, кращого народу ніколи не буде. Гордимося і пишаємося тобою, Україно! Із річницею незалежності тебе, наша мати!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.