"Не пишіть заяв про переведення дітей в "російські" класи"

02 червня 2011, 05:39
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0
1656

"Ми звертаємося до всіх київських учителів і директорів шкіл. Не слухайте Табачника"

Координаційна  рада з питань захисту української мови при Київській міській організації товариства «Меморіал» ім. В. Стуса звернулася до батьків та вчителів Києва із закликом не підтримувати ініціативу Дмитра Табачника про збільшення кількості російськомовних шкіл в українській столиці.

Головний аргумент авторів звернення, серед яких і ваш покірний слуга, полягає в тому, що дитячий садок та школа - це єдине місце, де діти, юнаки та юнки перебуають в україномовному середовищі, та й то лише частково, бо українська мова в україномовних школах є обов'зковою лише під час уроків, а мовою спілкування все одно є російська. Саме вона домінує в усіх сферах громадського життя. 

"Ми особливою мірою звертаємося до тих батьків, у сімях яких спілкуються російською мовою, - зазначають автори звернення. - За сучасних умов у сучасному світі російська мова від ваших дітей «не втече». А ось українську мову, не маючи шкільної практики, вони добре не знатимуть, а, отже не зможуть фахово виконувати обов’язки, наприклад, державного службовця чи адвоката".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.