Японія і Україна

04 квітня 2011, 11:23
Власник сторінки
Фаховий дипломат, дванадцять років віддав роботі у цій сфері. З 2006 року по 2010 рік очолював Службу безпеки України.
0
1400

Останні події в Японії із атомною станцією «Фукусіма-1» викликають у мене не тільки співчуття, а й захоплення від єднання японців перед спільною бідою та демонстрацією надійної системи громадянської оборони.

Японські хлопці-ліквідатори нагадують мені наших ліквідаторів-чорнобильців, які так само мужньо й саможертовно відвернули від нас іще більшу катастрофу 25 років тому.



Сьогодні нам є чого повчитися у японців:
нашому суспільству край необхідне відчуття
причетності один до одного, відчуття солідарності й співвідповідальності.



Адже варто згадати квітень-травень 1986-го, коли партійні бонзи, ховаючи правду про загрозу радіації від співгромадян, самі вивозили свої сім’ї подалі від біди. Не думаю, що зараз ситуація змінилася і при, уявімо, можливій евакуації на дорогах буде безлад, проїзд із мигалками для обраних, чисті продукти для «своїх».

Українську націю треба «запрограмувати» на єднання перед викликами: техногенні й природні катастрофи, фінансові й продовольчі кризи, епідемії.

Це складно зробити. Треба поважати один одного. Як сказав новий Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав: «Я поважаю Президента своєї держави, але хочу, щоб він поважав мене». Велика Правда. Вона стосується усіх.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Япония,чернобыльская авария,Наливайченко,Фукусима-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.