Сеньківські мертві душі. Чи будуть врешті-решт покарані учасники цієї земельної афери ?

18 березня 2011, 12:59
Власник сторінки
Народний депутат України Голова підкомітету з питань міжнародного співробітництва у сфері боротьби з організованою злочинністю
0
1900

Депутатське звернення № 182/259 від 18.03.2011р.

ОСОБИСТО!
Президенту України
Януковичу В.Ф.
Генеральному прокурору
України
Пшонці В.П.
ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ
Про дачу доручення Генеральному прокурору України щодо надання правової оцінки діям колишнього заступника голови Бориспільської РДА Гордієвського В.І., голови Сеньківської селищної ради Бориспільського району Київської області Гончаренка В.М., судді Бориспільського міського районного суду Бондаренка І.А. та приватного нотаріуса Савицької Т.В., які мають ознаки посадових злочинів
Шановний пане Президенте!
Про яку «боротьбу із корупцією» в Україні може йти мова, якщо відповіді органів МВС України на мої депутатські звернення стосовно притягнення учасників земельної оборудки з використанням «мертвих душ» на території Сеньківської сільської ради Бориспільського району до відповідальності в установленому законом порядку заперечують відповідям органів прокуратури на ці ж звернення?
Мені досі не зрозуміло, чи розслідується кримінальна справа, порушена 25.09.2008р. Головним слідчим управлінням МВС України за фактом виготовлення та використання підроблених документів померлих громадян, які проживали на території Сеньківської сільської ради під час оформлення права власності на земельні ділянки, чи – закрита, в той час, як мене, Вас, шановний Вікторе Федоровичу, та народ України просто вводять в оману нібито існуючою кримінальною справою, по якій нібито здійснюється розслідування?
Я отримав відповідь від заступника Генерального прокурора України Є.Блажівського № 04/2/1-1006-08 від 08.12.2010р. на моє депутатське звернення № 182/172 від 19.10.2010р. щодо перевірки правомірності дій з боку службових осіб Бориспільської РДА при анулюванні державного акту на право власності на земельну ділянку площею 87,65 га, яка виділялась в адміністративних межах Сеньківської сільської ради колишнім працівникам радгоспу «Промінь» для ведення сільськогосподарського виробництва.
В ній, зокрема, зазначалось наступне: «Головним слідчим управлінням МВС України за фактом виготовлення та використання підроблених документів померлих громадян, які проживали на території Сеньківської сільської ради під час оформлення права власності на земельні ділянки, 25.09.2008 порушено кримінальну справу за ч.ч. 1, 3 ст. 358 КК України, яку для подальшого розслідування направлено до СВ Бориспільського MB ГУМВС України в Київській області.
За результатами досудового слідства 25.12.2009 винесено постанову про закриття кримінальної справи на підставі п. 2 ст. 6 КПК України за відсутністю складу злочину.
У зв'язку з тим, що не вжито всіх заходів для всебічного, повного і об'єктивного дослідження обставин справи, а доводи, наведені у Вашому зверненні, раніше у ході досудового слідства перевірено не в повному обсязі Генеральною прокуратурою України 07.12.2010 це рішення скасовано. У справі в порядку ст. 227 КПК України надано письмові вказівки.
Прокурору Київської області направлено лист з вимогою активізації досудового слідства у справі та прийняття рішення відповідно до вимог чинного законодавства».
09.08.2010р. листом за № 12/54нд ГУ МВС України у Київській області мене інформує про те, що «За результатами перевірки встановлено, що ГСУ МВС України за цим фактом порушено кримінальну справу № 24-37 за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ч. З ст. 358 КК України.
На сьогодні у кримінальній справі прийнято рішення про її закриття згідно з п. 2 ст. 6 КПК України».
24.02.2011р. за № 06/1-9356 Прокуратура Київської області мене інформує, про наступне:
«Встановлено, що у провадженні СВ Бориспільського МВ ГУ МВС України в Київській області перебуває кримінальна справа, порушена 29.05.°9 за фактом підроблення невідомими особами паспортів громадян України на ім'я Краснопір М.С., Краснопір М.М., Бойко П.О. та використання завідомо підроблених документів за ознаками злочинів, передбачених ч. 1, 3 ст. 358 КК України.
Крім того, СВ Бориспільського МВ ГУ МВС України в Київській області розслідується кримінальна справа, порушена 25.09.08 за фактом підроблення та використання підробленого документа - "Списку громадян, які відмовляються від належних їм часток для ведення товарного сільськогосподарського виробництва" у межах Сеньківської сільської ради Бориспільського району Київської області за ознаками злочинів, передбачених ч.ч. 1, 3 ст. 358 КК України.
Стан слідства у кримінальних справах заслуховувався на оперативних нарадах при керівництві прокуратури області, з метою повного та об'єктивного розслідування у справах в порядку ст. 227 КПК України надані письмові вказівки, в тому числі про проведення почеркознавчої експертизи.
З 20.01.11 до 14.02.11 вказані справи перебували на вивчені в Генеральній прокуратурі України.
Після надходження, кримінальні справи направлено до СВ Бориспільського MB ГУ МВС України в Київській області для проведення досудового слідства, виконання наданих Генеральною прокуратурою України та прокуратурою області вказівок.
На даний час досудове слідство у справах триває».

Тож, по-перше, кому вірити?
А по-друге, чому Департаментом ДСБЕЗ МВС ще у 2008 році під час перевірки фактів щодо правомірності дій з боку службових осіб Бориспільської РДА при анулюванні державного акту серії ЯА № 222095 від 05.04.2005р. на земельну ділянку, яка виділялася в адміністративних межах Сеньківської сільської ради гр. Вовкушевському В.С. загальною площею 87,652 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, співвласниками якої є колишні працівники радгоспу «Промінь», було встановлено факти грубого порушення чинного законодавства, відповідальність за які передбачена ч. 1 ч. 3 ст. 358 КК України (і ці факти підтверджено прокуратурою Київської області в листі № 05/1-29416 від 16.11.2010р.), а слідчі по кримінальній справі більше 2-х років ніяк не можуть скласти обвинувальний висновок та передати справу до суду?
Зокрема, було встановлено факт звернення 03.12.2007р. гр.Костиліна О.Я. із заявою до Бориспільської РДА про те, що він від імені Вовкушевського В.М. просить анулювати державний акт на зазначену земельну ділянку в зв'язку з відмовою її власників. До заяви він додав список громадян, які відмовляються від належних їм часток для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Зазначений список завірений головою Сеньківської сільської ради Гончаренко В.М.
У ході перевірки встановлений факт, що громадяни, зазначені в списку, який надав Костилін О.Я. є померлими, а саме:
- Бойко Парасковія Опанасівна померла 01.06.2007,
- Грудініна Надія Єгорівна померла 02.07.2007,
- Гордійчук Іван Онуфрійович помер 12.07.2007,
- Краснопір Марія Миколаївна померла 20.02.2007,
- Краснопір Марія Семенівна померла 15.10.2007,
- Аксюта Ганна Тимофіївна померла 05.09.2007,
- Менько Євдокія Григорівна померла 28.02.2007,
- Краснопір Ольга Іванівна померла 28.02.2007,
- Маринець Катерина Петрівна померла 12.11.2007,
- Мозкова Людмила Федорівна померла 21.04.2007,
- Нещерет Борис Омелянович помер 24.12.2007.
Таким чином, зазначені громадяни не могли надати свої заяви про відмову від належних їм часток для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, і до зазначеного списку були внесені неправдиві відомості, які завірені посадовою особою органу місцевого самоврядування.
Не зважаючи на це, технічна документація із землеустрою по виготовленню державних актів на земельні ділянки у власність була виготовлена в березні 2008 року, в тому числі, на померлих осіб, які зазначені вище.
Тож, не зрозуміло, якщо є рішення Бориспільської РДА про анулювання державного акту серії ЯА № 222095 від 05.04.2005р., є заяви громадян, є список цих громадян, завірений головою Сеньківської сільської ради Гончаренко В.М., є свідоцтва про смерть названих вище громадян, а також - виготовлена у березні 2008 року технічна документація на померлих осіб, то які ще докази і скільки років потрібно слідчим, щоб розслідування кримінальної справи, нарешті, було завершено?
Як я вже повідомляв, впродовж 2-х років не була проведена почеркознавча експертиза підписів громадян, список яких завірений Сеньківським сільським головою та є додатком до заяви від 26.11.2007р., хоча навіть неозброєним оком видно, що підписи всіх 553 громадян зі списку - підроблені однією-двома особами. Це теж свідчить про небажання правоохоронних органів адекватно реагувати на факти вчинення громадянами правопорушень. А також свідчить про те, що в очах правоохоронних органів не всі громадяни рівні перед законом!

Шановний Вікторе Федоровичу, змушений вкотре звернути Вашу увагу на корупцію в системі самих правоохоронних органів, через яку правоохоронними органами здійснюються «поверхові» перевірки за фактами порушень, розслідування кримінальних справ затягується або вони взагалі закриваються згідно з п. 2 ст. 6 КПК України, а правопорушники завдяки «душевній доброті» правоохоронців - гуляють на волі, продовжуючи свою злочинну діяльність.
Лише Вам під силу навести лад у хаосі, який твориться в системі правоохоронних органів та зобов’язати зазначені органи державної влади виконувати покладені на них обов’язки сумлінно та вчасно.


Керуючись ст.ст. 16, 17, 19 Закону України «Про статус народного депутата України», прошу Вас доручити Генеральному прокурору України перевірити викладені факти, в разі виявлення порушень, винних притягнути до відповідальності.

Хід розгляду депутатського звернення прошу Вас взяти на особистий контроль і про результати його розгляду повідомити мене.

Додаток: на 10 арк.

З повагою,
Народний депутат України                                                   
Г.О.Омельченко

Попереднє депутатське звернення з цього питання знаходиться за адресою:

http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/goomelchenko/a27633

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: земельна афера,мертві душі,Сеньків
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.