Мені не байдужа доля Андріївського узвозу!

10 квітня 2012, 22:59
Власник сторінки
журналістка
0
2202
Мені не байдужа доля Андріївського узвозу!

Відповідальність за знесення будинків на Андріївському узвозі несуть особисто дві людини-- Ахмєтов та Попов. І якщо вони прагнули війни, то вони її отримають! Кияни розлючені не на жарт!


Здавалось би за специфікою своєї професії журналісти вже мали би давно нічому не дивуватися. Знесли черговий будинок, зруйнували парк, приватизували церкву, закрили галерею. Здається це вже стало для нас настільки буденним, що навіть деякі не обтяжують себе навіть розмовами про це.  Проте руйнації Андріївського узвозу просто у нас перед очима мене змусила мене сьогодні просто жахнутися!

Але  хіба це в нашій крові?? Ось так спокійно писати у соціальних мережах про жахи безчинства і не вийти навіть з дому?? Не вірю!

Тишком-нишком на Андріївському узвозі знесли три історичних будинки. Ні, вам не почулося! Знесли вщент! Тепер там гори сміття та залишки буд. матеріалів. Один з будинків, як ми сьогодні з'ясували, був історичною пам'яткою, щодо інших ми дізнаємось інформацію.

Сьогодні я їхала на курси з англійської  мови з книжками в рюкзаку, для мене це був звичайний робочий вівторок, проте дізнавшись, що ввечері плануються збори щодо координації дій по захисту мого улюбленого місця в Києві, звичайно, я відклала всі свої плани.

Думаю кожен із вас, хто читає цей блог, відчував на своєму прикладі, що часто ми зайняті лише умовно, але коли справа стосується нашої честі, гідності, нашої естетики, нашого світу врешті-решт, то все можна відкласти. "І нехай весь світ зачекає",-- як говорилося в рекламі йогурту. З Андріївським узвозом саме та ситуація.  Він--це гордість і честь Києва, України і особисто кожного киянина, кожного українця. Його захист---це не якась вузькоспеціалізована тема, а це справа честі, якщо хочете!

Сьогодні о 19 ми збиралися біля Історичного музею. Як висловився мій друг--того, кого планували побачити не побачили, зате кого навіть не думали.побачили. Це дійсно, неочікуванні люди прийшли. проте всі виховані та зацікавлені і головне формат не був звинувачувальним і повчальним, а конструктивним. Основна мета--це ідеї, ,ніяких взаємних  чвар, через це і так вже багато чого провалилося в Києві та інших містах.

В ситуації з руйнацією тишком-нишком важлива низка аспектів:

--за варварсnво несуть відповідальність особисто дві особи--Ахмєтов та Попов,

--абсолютно кожен киянин портібен нам у боротьбі та захисті того, що ми любимо, а головне кожен киянин МОЖЕ змінити ситуацію,

--всі акції та обговорення громадські,

--це боротьба не на тиждень , і не на місяць. В перспективі Попов має піти у відставку( оскільки він особисто обіцяв, що при реконструкції узвозу жоден будинок не постраждає), а на будівництво на Андріївському має бути накладено мараторій,

--на узвозі будуть люди, яким глибоко чхати на все, що зветься КУЛЬТУРА.

--якщо Попов та Ахмєтов думає, що це зійде їм з рук, вони дуже помиляються.

Знаєте, у мене в житті багато зацікавлень, я би могла сьорбати чайок вдома на дивані, або поїхати кудись мандрувати, або просто подивитись гарне кіно, але я розумію, що захист узвозу на разі НАДЗВИЧАЙНО ВАЖЛИВИЙ. Бо якщо ми змовчимо в котре, то менше. ніж за 2 роки в Україні буде Білорусь, а жити ми будемо у сотнях "плаз" та "бізнес-центрів".

І марно сподіватися, що у цих варварів є щось святе. НЕМАЄ! Але ми їх навчимо поводитися скромніше у нашому місці, а в перспективі забрати звідси манатки.

Фото взяте з фейсбуку.

ЗАВТРА ЧЕКАЮ ВСІХ НА АКЦІЇ ПРОТЕСТУ О 19 ЗА АДРЕСОЮ: Десятинна 3А, це офіс Ахмєтова. Пора нагадати йому, хто господарі в Києві.

Інформація у Фейсбуці: група Публічна мережа Андріївського узвозу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.